Bilder av 10 år gamle iPad-prototyper dukker opp i Samsung-søksmål

iPad Prototype

NetworkWorld har fått tak i en interessant rapport som viser referanser til Jonathan Ives deponering av 10 år gamle iPad-prototyper som var både tykkere, laget av plast og uten fysiske knapper.

Network World's iOnApple rapporterer om en deponering gitt av Apples designsjef Jonathan Ive i den pågående patentkrigen mellom Apple og Samsung, der Ive ble vist noen bilder av selskapets iPad-mockups som tilsynelatende daterer til en gang mellom 2002 og 2004. Fra Ives forklaring:

Min erindring av å ha sett det for første gang er ganske tåkete, men det var, og jeg gjetter, en gang mellom 2002 og 2004, [...] jeg husker å ha sett dette og kanskje modeller som ligner når vi først utforsket tabletdesign som til slutt skulle bli iPad.

Dette viser at Apple var godt i gang med iPad-designet så tidlig som i 2002. Network World har senere fått tak i bildene som Ive snakket om i forseglete rettsdokumenter.

iPad Prototype

Som rapporten peker på, er mockupen ganske lik det som skulle til slutt bli utgitt som iPad godt over fem år senere, selv om mockupen var vesentlig tykkere på grunn av teknologien tilgjengelig på den tiden. For eksempel mangler bildene en hjem-knapp, men fra den generelle formfaktoren til den lignende dock-tilkobling viser skissene absolutt hvordan det endelige produktet endte opp.

Flere bilder er inkludert i den opprinnelige rapporten.

I et intervju av Steve Jobs i 2010 under D8-konferansen snakket han om hvordan Apple jobbet med en tablet lenge før de flyttet fokuset sitt over til det som skulle bli iPhone. (Dette ser da ut til å ha vært rundt 2002, like etter lanseringen av den originale iPoden.) Apple stoppet med arbeidet på iPad for å fokusere på iPhonen som de mente var mye viktigere på den tiden. Da selskapet fikk mer vind under vingene etter suksessen til både iPod og iPhone, kunne de igjen fokusere på iPaden og bruke det de hadde lært med iOS til iPhone, skriver 9to5mac.com.

iPad Prototype

iPad Prototype

iPad Prototype

iPad Prototype

iPad Prototype

iPad Prototype

iPad Prototype

Tags:

SeaLion

Glimrende artikkel som viser at utvikling av nye produkter ofte går i rykk og napp, og dessuten ofte foregår over mange år. :)

iBjorn

Legg også merke til det raffe "stativet" som øyensynlig består av ketchup-papirbegere fra McDonald's. En uvanlig formalestetisk touch fra Apple, får man vel si.

btorbo

skallebanken

Hva med denne. Fra 2000!

http://blogg.infodesign.no/2010/03/freepad-nei-ikke-i-free.html