Europeiske operatører storhandler nanosimkort for iPhone 5

Nano SIM

Ifølge en rapport fra Financial Times er telefonoperatører som leverer iPhone i Europa godt i gang med en grundig handel av mini SIM-kort designet for den neste modellen av iPhone i påvente av den såkalte «iPhone 5».

Flere rapporter i juni spekulerte i at Apples eget nano-SIM tilpasset den nye 4FF-standarden var blitt valgt av ETSI (European Telecommunications Standards Institute, mens en video av den antatte baksiden av iPhone 5 viste hva som syntes å være en mindre SIM-kortholder enn det vi er vant med fra iPhone 4 sitt design.

Med gårsdagens rapport fra Financial Times hevdes det at Apples nano SIM virkelig er mini-SIM-kortene som blir kjøpt opp av europeiske operatører.

Operatører forventer at neste iPhone vil inneholde nano-SIM i et slankere design, ifølge to kilder med kjennskap til situasjonen, og har begynt å lagre millioner eksemplarer av kortene i lagrene i påvente av høy etterspørsel etter Apples iPhone.

Rapporter hevder også at operatører prøver å unngå å bli tatt på sengen av den nye adopsjonen av SIM-standarden, slik som ble tilfelle etter den enorme etterspørselen av iPhone 4 og iPad.

Operatører ble overrumplet av tilegnelse av mikro SIM for iPhone 4 samt den originale iPad for to år siden, med problemer med å dekke etterspørselen de første ukene av salget [...] En person kjent med situasjonen sa at de store nettverkene var opptatt med å være i forkant av etterspørselen denne gangen. Han la til at iPhone 5 vil sannsynligvis ha lik størrelse som iPhone 4, men noe slankere.

Apples versjon av nano-SIM vant kampen om å bli den nye standarden mot et konkurrerende forslag fra Nokia og RIM (Research in Motion), og ble godkjent bare etter at selskapet gjorde noen endringer som svar på tilbakemeldingene.