Fornyet tro på liten iPad?

Fornyet tro på liten iPad?

Apple-rykter har en merkelig tendens til å leve sitt eget liv. Rykter med stor, liten og middelmådig troverdighet kommer og går, men noen rykter dukker opp igjen og igjen. Ryktet om at Apple jobber med en iPad mellom 7 og 8" har igjen fått fornyet «tillit». Kanskje fordi Google har lansert sin Nexus 7?

Ryktene om en mindre iPad enn dagens 9.7" er nesten like gamle som iPaden selv. Kort tid etter at Apple introduserte den originale iPaden, begynte markedene å spekulere i om Apple ville introdusere en mindre og billigere iPad. Apples Steve Jobs har selv hevdet at en 7" ikke er noe Apple jobber med.

Det er kun en håndfull tableter som er reelle konkurrenter til iPad. Nesten alle disse bruker en 7" skjerm. Sammenlignet med iPadens 10" skjerm er er en 7" skjerm kun 45% så stor. Vi tror 10" skjerm er et minimum for en god tablet. Selv med mindre og billigere skjermer har våre konkurrenter store problemer med å matche iPad-prisen.

7" tablets vil være Dead on Arrival og for produsentene vil dette være en smertefull lekse. De vil droppe mindre skjermstørrelser og produsere større skjermer neste år. Kunder og utviklere vil bli forlatt.

Det høres ut som mye morro!

uttalte Jobs under en finanspresentasjon i 2010 og som vanlig traff Steve Jobs spikeren på hodet.

Det var nemlig ikke før i fjor da Amazon Kindle introduserte Kindle Fire at størrelsen på 7" ble matchet med en pris som gjorde produktet til et alternativ til iPaden. Med Kindle Fire ble prisen kun $199 og forrige måned kom Google med sin Kindle Fire-klone, Google Nexus 7. Prisen er den samme, men spesifikasjonene er vesentlig bedre og med en slik lav pris kan produktet absolutt ta potensielle markedsandeler fra Apple hva gjelder de som enda ikke har skaffet seg en tablet.

At Apple dermed vurderer å lage en mindre og billigere iPad for å legge kjepper i hjulene til Google og Amazon kan virke troverdig selv om Apples gamle sjef åpenbart uttalte seg negativt om denne størrelsen. Jobs var viden kjent for å ofte uttale seg negativt om konkurrerende produkter eller funksjonerm, for deretter å lansere det samme senere og hevde det var det beste som noensinne hadde skjedd.

Ryktenen om en 7" iPad ble en smule mer troverdige etter at nettstedet Bloomberg i går hevdet at Apple jobber med en slik iPad og planlegger lansering i oktober. I dag hev Wall Street Journal seg på og stilte seg bak informasjonen Bloomberg kom med på tirsdag. Wall Street Journal hevder også at Apple jobber med en 7" iPad og at produksjonen vil starte i september, noe som åpenbart passer godt med en lansering i oktober sammen med en ny iPhone.

Allerede i mai rapporterte nettstedet iMore at Apple planla å lansere en 7" iPad sammen med en ny iPhone i oktober. iMore har ved flere anledninger sittet på korrekt informasjon og lekket riktig informasjon om både iPhone 4S og iPad 3 lenge før lanseringer.

Hvis Apple faktisk planlegger en slik iPad, vil størrelsen sannsynligvis være 7.85" og ha samme skjerm som dagens iPad 2. Prisen må man også forvente at ligger i nærheten av Google Nexus 7 og Kindle Fire og dermed være et sted mellom $199 og $250. En slik iPad mini vil utvilsomt være et mareritt for Apple sine konkurrenter og gjøre det vesentlig vanskeligere for dem å konkurrere i dagens marked. Det er kun med 7" at konkurrenten har hatt noen særlig suksess og den største suksessen har så langt vært Amazons Kindle Fire. En 7.85 iPad vil gjøre livet virkelig surt for konkurrentene.

Tags:

peet2000

Good

E. Skrott

DA Amazon Kindle introduserte Kindle Fire

westendman

iPad mini schematics: ultra-thin body, 19-pin dock connector, 7″ display

http://www.idownloadblog.com/2012/07/12/purported-ipad-mini-schematics-ultra-thin-design-19-pin-dock-connector-7-display/

----------

New iPhone's 19-pin connector makes all older docks obsolete

http://dvice.com/archives/2012/06/new-iphones-19.php