Apple klargjør iOS 6 for større skjermer

Apple klargjør iOS 6 for større skjermerIkke alle nye funksjoner i iOS 6 promoteres like høylytt av Apple og en av funksjonene selskapet har introdusert tyder på at Apple nå i større grad prøver å tilrettelegge iOS 6 for forskjellige skjermstørrelser. Auto Layout skal gjøre det lettere for utviklere å tilpasse iOS-applikasjoner til forskjellige skjermstørrelser.

Ryktene har i lengre tid hevdet at Apple både har en større iPhone og en mindre iPad under utvikling og de troverdige lekasjene nye iPhone-deler viser også en annen skjermoppløsning.

Siden introduksjonen av den første iPhone i 2007 har utviklere måtte forholde seg til flere forskjellige skjermstørrelser etter hvert som Apple har lansert iPhone 4 med Retina Display, iPad 1 med større skjerm og sist, men ikke minst den nye iPaden med Retina Display. Nå ser det ut til at Apple vil introdusere enda en ny skjermstørrelse i neste iPhone og dette skaper ekstra arbied for utviklere når de må tilpasse sine applikasjoner.

Mye av årsaken til mange av Android sine problemer er nettopp den store forskjellen i skjermstørrelser og spesifikasjoner på tvers av alle de tusenvis av mobiltelefonene som leveres med Android. Dette skaper fragmentering og et mareritt for utviklere. Resultatet er som regel dårlige applikasjoner - akkurat det man ser hvis man sammenligner Android og iOS i dag.

Apple ønsker åpenbart for all del å unngå dette og innfører i iOS 6 en ny funksjon som de kaller Auto Layout. Dette er ikke en funksjon de ropte høyt om under lanseringen av iOS 6 på WWDC, men Auto Layout skal ha blitt behørelig omtalt under resten av utviklerkonferansen i USA. Enkelt forklart er Auto Layout en funksjon som gjør det mulig for utviklere å lage programvare som lettere skalerer mellom forskjellige skjermstørrelser.

Apple ønsker ikke å gjøre det som man har gjort i Android-leieren hvor omtrent alle applikasjoner for nettbrett ser ut som kun oppskalerte versjoner av deres mobilvariant. Apple prøver med Auto Layout og ta det beste fra to verdener; muligheten til å skalere til alle mulige skjermstørrelser og pikselperfeksjonen vi kjenner fra dagens iOS.

Auto Layout er åpenbart første steg på veien mot iOS-enheter som kjører på flere forskjellige skjermstørrelser.

Tags: