Er dette iPhone 5?

Ryktene om den neste store oppdateringen av iPhone har de siste månedene og ukene blitt mer og mer detaljerte. I dag dukket det som antageligvis er hele baksiden og «skallet» til iPhone 5 opp fra to uavhengige kilder. Er dette iPhone 5?

Ryktene om en ny iPhone 5 har de siste ukene blitt svært detaljerte og har hevdet at Apple vil innføre en 4" skjerm (3.99") som er «lengre» enn dagens og fjerne dock-porten til fordel for en ny og mindre port. Mange har tvilt på disse ryktene, men de ble vesentlig mer troverdige etter i dag.

Nettsiden 9to5Mac har nemlig fått tak i det som sannsynligvis er de første høyoppløslige bildene av iPhone-deler som passer ryktene vi har hørt tidligere.

Bildene til 9to5Mac viser en iPhone med større skjerm i lengden, en helt ny dock-port og en bakside av metall. I tillegg har de flyttet hodetelefoninngangen til bunnen og gitt et nytt design på høytalerene på samme sted. Store deler av baksiden på telefonen er nå også i metall, men det ser ut til at Apple fortsatt beholder noe i glass. Kanskje på grunn av antenner?

iPhone 5

Innsiden av telefonen er selvsagt også endret, men bildene viser ikke innmaten. Det ser ut som bakplaten og «rammen» på telefonen er en del og ikke mulig å ta fra hverandre på denne telefonen. En av årsakene er selvsagt at telefonen er vesentlig tynnere og at den nå er bygd som en «unibody» Mac med minst mulig løse deler og kraftige materialer i rammen. Dette gjør telefonen mer solid selv om den blir tynnere.

Bildene passer alt for godt sammen med ryktene vi har hørt tidligere og det virker relativt troverdig at dette er den nye iPhone eller prototyper. At delene har dukket opp hos flere forskjellige forhandlere av iPhone-deler styrker troverdigheten. Det er allikevel fortsatt ganske lenge igjen til september og mye kan fortsatt skje.

Shaman1981

Hvem har sagt at den kommer i September? Har mer tro på at de går tilbake til den "normale" lanseringen i Juni. Jeg tror 4s lanseringen i Septemeber var en glipp... Men dersom dette er The New iPhone så JA TAKK!!!!

Stheen

Håper virkelig ikke det!
Håper de forstørrer skjermen til 4" - 4,3", men beholder samme formatet. Håper også på et litt tynnere design, men helst ikke aluminium.

Vegard-K

Skjer ikke.

Vegard-K

Skjer ikke.

monken

syns den var lekker jeg

likte best den svarte

nubbiz

Hvorfor deler de opp bakdekselet når det er metallrammen rundt som er antennen?

DADDY

neppe, mobilguruen hadde nok allerede postet info hvis det var fakta...

:rolls eyes: :rolls eyes: :rolls eyes:

admin

@shaman1981

Siden Apple mest sannsynlig ønsker å lansere en ny iPhone samme med nye funksjoner i iOS 6, så er høsten det mest åpenbare tidspunktet. Ny versjon av iOS/OS X vises på WWDC i juni og gis til utviklere som har tid til å tilpasse sine apps. Ny iPhone/iPod lanseres på høsten.

Apple lanserer ikke en ny iPhone uten å ha en ny versjon av iOS å vise til. Når iPhone ble lansert på WWDC, så hadde Apple allerede vist fram iOS på våren. Nå blir iOS 6 for første gang vist på WWDC.

ipodtouchfever

Tviler sterkt på ny ladekontakt! Tenk alle klagene de vil få fra folk som har kjøpt store Dock anlegg osv. Også det med at hodetelefonutgangen er på bunn kan da ikke stemme. Mer upraktisk sted er det nesten ikke mulig å plassere den for en telefon... (bortsett på siden da selvsagt) også det at formatet på skjermen blir bare dumt. Masse apps som vil ende opp med svarte streker på toppen (eller strekt ut) og selv om Apple virker oppsatt på å skaffe en 4" skjerm tror jeg ikke de gjør dette. Da ville de heller hatt 4" og beholdt samme formatet selv om det hadde gått på bekostning av størrelsen. Apple er ikke akkurat kjent for å lage de minste og tynneste enhetene..

djhalleu

Syns den kvite var finast. Endeleg en iPhone for oss som ikkje er krystall-vase-entusiastar i kvardag og på skole eller jobb. Moro om den blir slik...

E. Skrott

DA iPhone ble lansert på WWDC, så hadde Apple allerede vist fram iOS på våren.

Prøv å få det riktig én gang a', admin

SRD

Det går også rykte om at skjermen skal ha 1136 x 640 oppløsning :S...

@ipodtouchfever: Det å ha hodesettutgangen i bunnen av telefonen er ikke dumt i det hele tatt. Da vil telefonen være riktig vei når en tar den opp fra lommen uten å måtte endre grep.

Siggii

Uffda. Sitter fortsatt med 3GS og hadde planer om å oppgradere til denne, men hvis jeg ikke får puttet den i alle dockingstasjonene jeg har rundt omkring er jeg ikke helt sikker lenger...

argelebs

Det kommer helt sikkert en overgang duppeditt slik du kan bruke gamle dockinger.

ipodtouchfever

Det går også rykte om at skjermen skal ha 1136 x 640 oppløsning :S...

@ipodtouchfever: Det å ha hodesettutgangen i bunnen av telefonen er ikke dumt i det hele tatt. Da vil telefonen være riktig vei når en tar den opp fra lommen uten å måtte endre grep.

Hmm og hvis du har en ladestasjon kan du ikke bruke aux inngangen samtidig... I tillegg er det jo stor plass på toppen... Hva skal være der da? Sim-kort inngangen?

admin

Det er vel rett og slett ikke plass til den i toppen hvis de øker skjermen i høyden. To kameraet, høytaler og diverse sensorer tar muligens all tilgjengelig plass. Derfor flytter de inngangen i bunn?

svano

Hvorfor deler de opp bakdekselet når det er metallrammen rundt som er antennen?
Om telefonen er en unibody som antydet kan ikke ramma rundt være antenne. Antennene er (om disse bildene er til å stole på) nok heller plassert ved topp/bunn av telefonen. Her ser det også ut som om ramma er avskilt fra sidene og flaten bak. Men blir ikke helt klok på bildene, kan se ut som om telefonen består av flere lag som er isolert fra hverandre?

Twinflower

Å endre på dock-kontakten vil være et smart trekk av Apple.
Jeg mener, å bruke docken til musikk begynner å bli ganske travelt ettersom man ikke kan bruke telefonen til noe annet (med mindre man gidder å stå bøyd over anlegget hele kvelden), samt at man må reise seg for å endre sang etc.

Å endre docken å heller fokusere på AirPlay- og bluetooth-overføring av musikk er et fremtidsrettet grep.

Når det gjelder ny oppløsning for skjermen så tror jeg mange av programmene er skrevet for å kunne skaleres sømløst i høyden. Jeg kan tilogmed erindre å ha lest noe om at det var obligatorisk, om ikke kun for en viss type apper. Uansett så tror jeg det ikke blir rare omkrivingsjobben for utviklerne med mindre de er noen slusker som har hardkodet et låst bilde etc etc.

Så, JA til ny dock og JA til ny oppløsningsforhold.

og PS: Med LTE-støtte trenger de all den batteriplassen de kan få, så en svær gammeldags 30pins dockconnector er rett og slett ikke verdt plassen sin lenger.

ipodtouchfever

Jeg skjønner at det trengs plass til en så stor ladekontakt osv. Men det at de bare vil være framtidsrettet, ved å kun fokusere på Bluetooth og AirPlay er dumt spør du meg. Feks med iPhone 2g hvor de hadde en hodetelefon inngang som var så lang ned og så smal at de fleste ikke hadde plass til headsettet sitt. Ville folket ha dette? NEI. Og når alle som har investert i store anlegg og ladestasjoner som kun støtter 30-pin connectoren vil det være idiotisk av Apple og tape disse kundene. Det som ville vært bedre var om denne iPhonen hadde tatt seg plass til å ta denne "gamle" inngangen og oppdatert den! For eksempel hadde det vært smart og lagd en mulighet for å ha en kontakt som fungerte med magnet, sammen med den eldre. Jeg forstår at folk på dette forumet gladelig bytter ut alt de har av tillegg utstyr, men for personer som ikke er så inne i tek vil de tenke "jeg gidder ikke kjøpe en ny iPhone og skifte ut alt jeg har..." De vil ha noe nytt men som fungerer med det de allerede har fra før!

ipodtouchfever

Det er vel rett og slett ikke plass til den i toppen hvis de øker skjermen i høyden. To kameraet, høytaler og diverse sensorer tar muligens all tilgjengelig plass. Derfor flytter de inngangen i bunn?

Det jeg ikke skjønner er hvordan vi kan ta utgangspunkt i at denne "prototypen" som det er delt bilder av er sann! Husker noen den såkalte iPhone 5 som ble funnet på en bar? Stemte det med hva realiteten viste når den nye iPhonen kom? Nei. Hvem som helst kan lage en fake prototype av en ny iphone!

Twinflower

Man må utvikle seg.
Å beholde 30pins dockconnector for evig og alltid for å ikke miste kunder virker utopisk. Kanskje vi skal gå tilbake til vinylplater og modem også, så slipper folk å ha ubrukte modemer og LP-plater liggende å slenge.

Jeg har TRE anlegg med dockconnector for musikkavspilling, men jeg bruker de aldri fordi jeg ikke liker å hele tiden måtte gå over rommet for å sjekke mail og meldinger etc. Jeg bruker enten bluetoothheadset eller AppleTV. Minijacken har jeg faktisk heller aldri noen gang brukt de 3 årene jeg har hatt en iphone.

gvalstad

iPhone 4 ble funnet på en bar.

petrus764


Om telefonen er en unibody som antydet kan ikke ramma rundt være antenne. Antennene er (om disse bildene er til å stole på) nok heller plassert ved topp/bunn av telefonen. Her ser det også ut som om ramma er avskilt fra sidene og flaten bak. Men blir ikke helt klok på bildene, kan se ut som om telefonen består av flere lag som er isolert fra hverandre?

Utifra bildene så ser man jo tydelig at ramma fremdeles er antenne. Du har separatorene på 1mm flere plasser i designen, noe som tyder på at den har to antenner som kan switches mellom ala 4s og at den støtter både CMDA og GSM-radio.

At ikke hele baksiden er aluminium synes jeg ser utrolig stygt ut. En hel alu-bakside slik som den hvite har på bildet og sort bezel på forsiden der det trengs hadde vært porno.

bzzlink

Jeg har også et anlegg med dock connector (apple hi-fi) jeg har docket telefonen i den en gang, det er jo helt håpløst å skulle spille musikk fra telefonen på den måten.

Ikke får man brukt telefonen, og man må atpåtil løpe frem og tilbake for å bytte sanger, og finne frem til musikk er også klønte med tlf docket.

Det koster 85 NOK inkl. frakt for en bluetooth mottaker, og ikke rare kronene for apple tv eller airport express heller.

De har beholdt samme kontakten i over 10 år, det må vel være rekord! Dette har hjulpet på populariteten til ipod og også iphone, men nå er det på tide å komme seg videre. Som NetCom har sagt siden 1997. Fremtiden er trådløs.

Jeg såpass fornøyd med HW på 4S at jeg ikke vet helt om hva mer jeg ønsker meg. Større skjerm hadde vært bra. Ellers er jeg spent på hva iOS 6 bringer.

svano

@petrus764 Sånn sett blir det jo en merkelig unibody. Unibody skulle si at baksiden og kantene av telefonen var ett stykke, men da kan ikke hele rammen fungere som antenne. Det ser jo nesten ut som (på det nederste bildet) man har en unibody, så isolering og en ramme utenfor som kan fungere som antenne.