Finn.no klar for iPad

Finn.no klar for iPadEn av Norges mest besøkte nettsider og den definitivt største norske netttjenesten har lenge ikke fungerte ypperlig på iPad, men i dag endrer det seg.

I dag har Finn.no nemlig lansert applikasjonen «FINN» for iPad. Applikasjonen har vært under utvikling i lang tid og gjør det vesentlig lettere å bruke mange timer på å titte gjennom ting og tang på Finn.no

FINN på iPad dukket i dag opp i App Store og den første ordentlige iPad-applikasjonen for Norges største markedsplass er dermed et faktum. Mange har ventet lenge på at Finn.no skulle tilpasse sine nettsider for iPad, men i stedet har de tatt den helt ut og laget en helt «native» applikasjon for iPad.

I applikasjonen finner du iPad-varianter av de velkjente tjenestene eiendom, bil, jobb, mc, båt og sist, men ikke minst - torget. Alt foregår direkte i iPad-applikasjonen og du tas ikke ut til «web» underveis, med unntak av tjenestene reise og oppdrag som ikke er integrert inn i applikasjonen på samme måte.

Finn.no klar for iPad

Applikasjonen har fokus på det Finn.no kaller «Min FINN» og det første du møter når du starter applikasjonen er en loginskjerm. Du må logge inn med din Finn.no-konto (eller skape en ny) og innlogget kommer du til «Min FINN» som er ditt personlige område, hvor du alltid har tilgang til dine funn og dine lagrede søk.

Dette fungerer godt og du har tilgang til alle lagrede søk og favorittannonser som du har lagret på webutgaven av Finn.no. Det er også enkelt å lagre egne favorittannonser fra applikasjonen ved å trykke på «hjertet» som er synlig på hver annonse.

«Min FINN» fungerer veldig godt - spesielt siden den lagrer en logg over alle dine siste søk og det blir dermed veldig enkelt å finne tilbake til akkurat den perfekte bilen eller den flotte leiligheten du fant i går.

Finn.no klar for iPad

Søket i applikasjonen fungerer som på Finn.no og de har fortsatt ikke noe universal søk som går på tvers av alle kategorier. Du må velge en kategori, for eksempel «torget», og deretter søke etter hva du ønsker.

Søkeresultatene presenteres på en gjenkjennelige måte og du kan velge mellom flere forskjellige visninger. Applikasjonen gir deg listevisning som standard, men du kan også vise annonser i rutenett (med større bilder), kartvisning eller kartvisning i nærheten av deg. Filtrering av søkeresultatene er veldig enkelt takket være en «søkelinje» under søket som gjør det mulig å filtrere søket enda dypere.

Kartvisningen har en ganske fiffig 3D-funksjon som vel må sies å være mer «show off» enn nyttig, men når du viser annonser i kartvisning kan du slå på 3D-visning og dermed få se byen i 3D og se nøyaktig hvordan bygningen iPaden du prøver å kjøpe befinner seg. Morsomt, men ikke veldig nyttig.

Finn.no klar for iPad

Finn.no klar for iPad

Visningen av annonser følger samme mal som på weben, men på iPaden har Finn selvsagt fokusert på bilder. Det er veldig enkelt å gå rett til bildegalleriet og få se store bilder av hva enn du titter på. Dette er en veldig god funksjon på boligannonser hvor det som regel er mange bilder å bla seg gjennom. Alt er også tilpasset den nye iPaden og grafikken og bilder er veldig klare og fine.

Finn.no klar for iPad

Alt i alt er dette en glimrende applikasjon som gjør det mye lettere å bruke Finn.no på iPaden, men den har en stor og veldig åpenbar mangel. Det er ikke mulig å legge inn egne annonser! Foreløpig kan jeg gjøre nesten alt uten om det som for mange kanskje er det viktigste, nemlig selge sine egne ting og saker på Finn.no. Dette er forhåpentligvis noe Finn.no er klar over og vil introdusere snarlig.

Designmessig revolusjonerer «FINN» på iPad heller ikke, men designet ligger tett opp til hva du allerede finner på weben til Finn.no. Du kjenner deg dermed raskt igjen og det er akkurat det jeg tror Finn.no gjerne vil at du gjør.

Finn.no sin iPad-applikasjon er tilgjengelig gratis i App Store.

Tags:

macbukk

Det er jo allerede et verktøy ute for å legge ut annonser på iphone/ipad
http://itunes.apple.com/no/app/finn-torget-annonseinnlegging/id457039550?mt=8