Apple bestiller 4" iPhone-skjermer

Apple bestiller 4

Wall Street Journal er avisen som sannsynligvis har de beste Apple-kildene. Når Wall Street Journal åpner munnen, er det svært ofte fordi informasjonen de har stemmer med virkeligheten. Nå hevder avisen at Apple bestiller 4" skjermer til den nye iPhone.

Et av de hetere ryktene den siste tiden er at Apple planlegger å introdusere en større skjermstørrelse på «iPhone 5», «The New iPhone» eller hva enn Apple planlegger å kalle den neste utgaven av iPhone. Det forventes at Apple introduserer en ny iPhone på høsten, samme periode som iPhone 4S ble introdusert.

At skjermen skal bli større er ikke akkurat et nytt rykte og vi hørte det samme i fjor og resultatet ble iPhone 4S med akkurat samme skjermstørrelse. Forskjellen denne gangen er at ryktene kommer fra et noe mer troverdig hold og at trenden i mobilmarkedet går mot større skjermer.

De større skjermene er allikevel ikke nødvendigvis introdusert i markedet for å gi forbrukerene «mer plass», men heller et behov for større flater for batterier. Ved å gjøre telefonene stadig tynnere samtidig som strømkrevende teknologi som LTE introduseres tvinges mange av produsentene som Samsung og HTC til å gjøre telefonene større for å kunne opprettholde samme batterilevetid.

Apples store utfordring ved å endre skjermstørrelsen er hvordan de skal forholde seg til bakoverkompatabilitet på eksisterende applikasjoner. Alle dagens applikasjoner er designet for en skjermstørrelse på 3.5", men med varierende pikseltetthet (iPhone 3G/3GS vs. iPhone 4/iPhone 4S). Utfordringen med en ny skjermstørrelse blir å få utviklere til å oppdatere sine applikasjoner og flere skjermstørrelser skaper fragmenterte markeder som gjør jobben vanskeligere for utviklere.

Nettstedet iMore har tidligere også nevnt at iPhone 5 vil få en større skjerm, men at Apple ikke vil endre størrelseforholdet og at selskapet ikke vil gå for 16:9 skjermer som mange Android-produsenter tviholder på. Dette vil i såfall gjøre jobben vesentlig lettere for dagens app-utviklere.

Via Wall Street Journal og MacRumors

Tags:

iBee

Det kommer til og bli sykt nice med 4" iPhone skjerm :-D

SRD

Finnes det noen kilde på at HTC og Samsung tvinges over på større skjermer pga av batteriet? Eller er dette noe artikkelforfatter mener?

"...ikke vil gå for 16:9 skjermer som mange Android-produsenter tviholder på."
Nå er det vel 16/9-formatet mye mer standard på skjermer, enn 2/3 og 3/4 formatene som Apple bruker.

Når det gjelder rykte om at Iphone får større skjerm, så tror jeg dett stemmer. 3.5" er veldig lite i dag, og med tanke på alt en moderne mobil kan gjøre, så vil en større skjerm være en fordel. Jeg har brukt telefoner med opp til 4.7" skjerm, og det har gått helt fint. Eneste "problemet" er når en går tilbake til en telefon med 3.5-3.7 tommers skjerm, og ser hvor liten en slik skjerm faktisk er :-P.

Jeg er forresten spent på om de vil beholde oppløsningen eller ikke når Iphone får større skjerm. Hvis de øker til 4 tommer og beholder samme oppløsning vil jo de få en DPI på ca 288. Om det er tilfelle blir det spennende å se om inkluderer også det i "Retina".

Traktor

Vel, apple sier jo at ipad med "bare" 264 DPI er retina. Så da klarer de nok helt sikkert å lure 288 DPI inn under retina. Jeg synes hele retina begrepet begynner å bli ganske vagt.

s.b.h

Får håpe det ikke blir noe ala dette da :-/

http://9to5mac.com/2012/05/22/likely-next-generation-iphone-with-3-9-inch-display-1136-x-640-resolution-in-testing/

Dr.Pepper

Hvorfor ikke det? Så bedre ut, mer skjermoverflate selv om tlf er like høy og bred.

s.b.h

Poenget med en større skjerm må jo være å få mer i høyden OG i bredden.

ipodtouchfever

Leste nettopp at man ikke kan vente ny iPhone før i oktober...

SRD

Får håpe det ikke blir noe ala dette da :-/

http://9to5mac.com/2012/05/22/likely-next-generation-iphone-with-3-9-inch-display-1136-x-640-resolution-in-testing/
Hva er det som er galt med 71:40-skjermformat? :-P :-P