iTranslate Voice gir deg stemmeoversettelse

iTranslateFor en god del år siden kjørte Netcom en reklame som viste en liten gutt som mistet sine foreldre på et marked. Med en «fremtidsmobil» kunne gutten oversette norsk til det fremmede språket og finne tilbake til sine foreldre.

Akkurat denne funksjonen får du i applikasjonen iTranslate Voice. Skulle du trenge umiddelbar oversettelse fra norsk til italiensk, spansk, russisk og mange andre språk er dette noe for deg.

Reklamefilmen fra Netcom ser du under og funksjonen Netcom den gang dro fram som en fremtidsvisjon er nå mulig på en vesentlig penere telefon med en enkel applikasjon til kun 7 kroner. Verden går framover.

iTranslate Voice er en ny applikasjon fra samme selskap som har laget iTranslate, en applikasjon som oversetter tekst mellom en rekke språk. iTransalte Voice oversetter også mellom en rekke forskjellige språk, men gir deg muligheten til å snakke til telefonen og få en oversettelse lest opp umiddelbart.

Tjenesten benytter seg av Nuance sin stemmegjenkjenningsteknologi og dette er samme teknologi som også Apples egen Siri benytter. Hele applikasjonen føles også veldig inspirert av Siri. Designet er svært likt og måten man bruker applikasjonen på ligner.

iTranslate Voice gir deg stemmeoversettelse iTranslate Voice gir deg stemmeoversettelse

I iTranslate Voice kan man oversette fram og tilbake mellom en rekke forskjellige språk, deriblant engelsk, spansk, fransk, tysk, italiensk, japansk kinesisk, nederlansk, norsk, svensk og polsk. Du kan med andre ord snakke norsk til telefonen og den oversetter til spansk - perfekt for sommerferien?

Den største ulempen med applikasjonen er at den, som Siri, krever tilgang til internett. Det som skal oversettes må nemlig sendes over internett til servere med Nuance sin programvare på for deretter å gjøres om til tekst og så bli oversatt. Denne prosessen krever tilgang til internett og er selvsagt heller ikke 100% feilfri, men det fungerer overraskende godt.

Med høye datapriser i utlandet er allikevel dette en ganske stor hake med applikasjonen ettersom bruksområdet kanskje er høyest når man er på ferie i utlandet. For 7,- kroner er dette uansett en billig og svært nyttig applikasjon som kanskje bør være standard på alle telefoner.

iTranslate Voice koster NOK 7,- i App Store i en begrenset periode.

Tags:

eplefrik

Det var NetCom som hadde den reklamen. Her er den: http://www.youtube.com/watch?v=kIP0yJo0ptk

admin

@eplefrik

Takk. Jeg husket feil ja - var overbevist om at det var Telenor. La til videoen i artikkelen :)