14 iPhone-ladinger i en boks

14 iPhone-ladinger i en boksEr du lei av at iPhonen eller iPaden går tom for strøm mens du er ute på reise eller ikke har tilgang til strøm? Da kan denne lille boksen fra Lilliputian Systems være redningen. Dette er nemlig en bærbar brenselcelle USB-lader som kan lade en iPhone opptil 14 ganger.

Brenselceller har lenge vært lovet å revolusjonere forbrukerelektronikkbransjen, men foreløpig har vi sett lite til denne «revolusjonen». Lilliputian Systems, et selskap som stammer fra universitetet MIT i USA, har nå lanser det som sannsynligvis er den første kommersielle og rimelige brenselcelle USB-laderen.

En brenselcelle er kort fortalt en enhet som lager elektrisk energi i en elektrokjemisk prosess. Drivstoffet er vanligvis hydrogen, naturgass, propan, metanol eller biogass. I Lilliputian sitt produkt benyttes det butan som drivstoff.

Den lille boksen som vises i bildet skal inneholde noen små butan-kapsler som brukes til å generere strøm og lade din iPhone, iPad eller annet utstyr som bruker USB. Laderen skal ifølge produsenten kunne lade en iPhone hele 14 ganger før du må «fylle» på brennstoff. Dette skal kunne kjøpes over nettet fra produsenten.

Prisen er foreløpig ikke klar, men Lilliputian skal ifølge CNET selge dette gjennom den amerikanske butikken Bookstone under deres eget navn. Kapslene som gir deg 14 ladesykluser skal ikke koste mer enn en kaffe på Starbucks - omtrent 30 kroner.

Dette produktet ser jeg for meg kan bli en slager for de som befinner seg mye på reise eller i villmarken hvor tilgang til strøm kan være svært begrenset. Les mer om produktet hos CNET.

Tags:

Icenor

Butan... i utgangspunktet er det klassifisert som Dangerous Goods og ikke lovlig å medbringe på fly uten at det blir deklarert, men disse kapslene er vel rimelig små?

admin

CNET hevder den er «flysikker»

Sverrepad

Sverre Aune

Noen som kan sende meg den direkte linken til dette produktet,fant det ikke på nettbutikken