Drops Førstehjelp gjør din iPhone til en livredder

Drops Førstehjelp

Førstehjelp er noe alle synes er viktig å kunne, men kan man det egentlig godt nok? Det vet man sjeldent før man faktisk havner i en situasjon hvor ens egne førstehjelpkunnskaper settes på prøve. Sannheten er nok at de færreste er så sikre som de bør være. Da kan en liten app på iPhone med detaljerte beskrivelser være det som gjør den store forskjellen.

Drops Førstehjelp er en ny applikasjon til iPhone som har som mål å lære deg å håndtere nødsituasjoner på en enkel og engasjerende måte. Appen tilbyr korte sammendrag som gir deg et raskt overblikk når hvert sekund er livsviktig, videoer med hele ulykkesforløp hvor du gjennomgår hvert trinn og full instruks med tekst og bilder for den grundigste gjennomgangen.

Bak appen står Ann-Kristin Johansen og hennes firma Dynamisk Helse. Med sykepleier som bakgrunn startet hun i 2009 et eget firma for å skape morgendagens læreverktøy innenfor helsesektoren. Det er selskapet Tight som står for utviklingen og designet av applikasjonen.

Drops Førstehjelp

Ann-Kristin ble tipset om oss i Tight, og vi ble umiddelbart gira på hennes ambisjon. Vi begynte å spille ball med henne på tanker og idéer, og hun leide oss inn til å skissere opp et konsept for hvordan utdanning av pleieassistenter kan gjøres digitalt,

sier Gjermund Rein Gustavsen fra Tight.

Alle tankene og idéene har blitt samlet under navnet Drops, hvor de på et tidspunkt bestemte seg for å starte med ett håndfast produkt: Drops Førstehjelp til iPhone. Plattformen Drops er fortsatt under utvikling.

Drops Førstehjelp

Appens gode innhold er pakket inn i et gjennomtenkt interaksjonsdesign som lar den være kjapp nok til å fungere på ulykkesstedet, samtidig som den burde være grundig nok til å bli tatt seriøst av leger og helsepersonell. Dette har Tight løst ved å la hvert kapittel starte med et kort sammendrag av fremgangsmåten, som man så kan gå grundigere inn på – enten ved interaktive videoer eller tekst/bilde-instruks.

Drops Førstehjelp

Vi har hele veien villet lage et godt produkt på alle områder, som tydelig skiller seg fra annen e-læring. Derfor gikk vi grundig til verks fra starten av, og tok oss god tid til å skissere frem konseptet. Til produksjonen av filmene bygde vi et digert studio, og på det meste var vi tretten mennesker til stede under opptak. Det er en egen luksus i det å ha en sminkør tilstede, kun for at filmene du bruker i appen din skal ta seg best mulig ut.

Drops FørstehjelpEr du interessert i førstehjelp, eller vil ha en bra instruks i hvordan redde et liv hvis situasjonen skulle dukke opp, er Drops Førstehjelp et godt, norsk håndverk som vil være en ressurs både når du bare vil lære og når du virkelig trenger kunnskapen.

Appen finnes i App Store til 14 kroner.

Drops Førstehjelp

macalao

Dette må da ha vært en utrolig kostbar produksjon:
Sikkert en fin app, men den vil vel aldrig kunne betale seg på det norske markedet i tillegg til at den kanskje er for litt spesielt intresserte. Men for all del, en veldig fin app.

Gjermis

@macalao: Hvem har sagt at den kun skal ut på det norske markedet? Vi skal definitivt ut internasjonalt med denne appen. Filmene skal også brukes i læreplattformen Drops, og er dermed del av et større regnestykke.

Vi mener livreddende førstehjelp bør være aktuelt for absolutt alle, og ikke bare spesielt interesserte. Hvis dette er tilfelle i dag, er det en holdning vi akter å snu :-)

/Gjermund Gustavsen

appsdings

Denne kjøper jeg tvert :-)

Havner man i en situasjon kan man følge instruksene og være sikker på at man gjør ting riktig.
Det er viktig å ta seg tid til å få oversikt over situasjonen.
Da har man også tid til å bruke 3 sekunder på å åpne appen.

Ove

To spørsmål:

A. Jeg har iPhone 3G, men ikke nyere Mac som er kompatibel med AppStore. Kan jeg kjøpe Drops via iTunes?

2. Kan Drops, når den er kjøpt, brukes på både iPhone og iPad?

Gjermis

Hei Ove,

Hvis du har en iPhone 3G får du ikke lagt inn iOS 5, og siden appen krever dette vil du dessverre ikke kunne laste den ned. Altså er det ingen annen løsning enn å skaffe en nyere enhet :/

Appen er ikke spesialtilpasset iPad, men fungerer, slik andre iPhone-apper også gjør.

/G

McEven

@Gjermis: Først og fremst, en super app! Dett er veldig, veldig bra!!
Men to ting: Vil det komme en iPad app? Kjenner behovet for å kunne vise dette på en større skjerm. F.eks. i undervisningsøyemed.
Og spørsmål to, vil det komme instruksjon om stans av blødninger? Viktig med kunnskap omkring stans av alt fra små kutt til større blødninger som f.eks. pulsåreblødning.

-M

Gjermis

@McEven Tusen takk! Det setter vi pris på å høre.

Vi i Tight har utrolig lyst til å lage en iPad-app av dette, og ser helt klart hvordan en større skjerm vil kunne funke bedre i mange sammenhenger. Årsaken til at at vi i samråd med kunde valgte iPhone har å gjøre med 1) at den er med deg overalt, og 2) at markedspotensialet er større.

Vi er et lite utviklingsteam på dette, og det er mye som står på ønskelista, bl.a. å få ut en engelsk versjon. I tillegg tar hovedplattformen mye tid. Derfor er det vanskelig å spå om og når det vil komme en iPad-versjon, men vi har som sagt veldig lyst.

Stans av blødninger har du helt rett i at er viktig, så det vil være aktuelt tidlig i en eventuell oppdatering. Vi skal sammen med resten av teamet se an mottakelsen av appen, og så vurdere nøye hva som er neste skritt. Takk for gode innspill, og kom gjerne med flere!

McEven

@Gjermis Bare en tanke, mens man venter på en iPad versjon (uten å holde pusten), hva med å kode appen slik at den legger seg i landskapsmodus ved visning på iPad? Testet appen ved å koble ipaden til TV, men det ble relativt ubrukelig siden appen ikke legger seg i landskapsmodus.
Tungvint å sette en 50" på høykant ;)

-M

okvalle

Genialt!
Jeg har lett etter div apper til førstehjelp, og denne ser bra ut, men jeg vil ha den til iPad. Har ikke iPhone, men android telefon. Blir det utviklet for den platformen også?