Paper gjør tegning lett på iPad

Paper gjør tegning lett på iPadVed iPadens lansering var det mange som mente at det iPaden ville erstatte pen og papir i mange tilfeller. Foreløpig har få applikasjoner dog gitt oss den følelsen av at vi ikke trenger papir - helt til nå.

De siste dagene har jeg testet Paper, en ny applikasjon til iPad som tar noen viktige steg mot å erstatte penn og papir. I hvert fall for meg.

Paper er enkelt og greit en applikasjon som lar deg tegne på iPaden din og kan brukes på mange forskjellige måter. Det virkelig fine med Paper er grensesnittet. Det baserer seg rundt et konsept om at du har flere notatblokker som du kan tegne i. Du kan opprette en for ideer, en for tegninger, en for bedriften din osv.

Paper

Notatblokkene er det første du ser når du starter applikasjonen og også det eneste du må forholde deg til av navigasjon. Her er det ingen tilbakeknapp. Hver notatblokk har et gitt antall sider og du kan legge til flere sider. Du navigere mellom sidene ved å dra fineren til venstre eller høyre og alle dine tegniner eller notater vil dermed være lett tilgjengelig.

Notatblokkene ligner på «Moleskin»-blokker og du kan selv tilpasse forsiden i forskjellige farger eller egne bilder. Hver notatblokk kan dermed være unik til sitt prosjekt.

I bunnen av hver notatblokk har du dine penner. Med applikasjonen følger kun en kaligrafipenn og et viskelær med og du kan kjøpe flere for penner. Det er her utviklerne tjener penger ettersom programmet er gratis.

Personlig har jeg kjøpt alle pennene og har brukt dette verktøyet flittig de siste dagene. Det er så raskt, pent og enkelt å bruke Paper til å tegne en ide ned på «papiret» og jeg trenger ikke å tenke på lagring eller noe annet. Applikasjonen er laget med tanke på den nye iPaden og har Retina Display-støtte, men du kan også bruke eldre iPader med Paper.

Hvis jeg skulle plukke på noe i denne applikasjonen, må det være at utviklerne ikke lar meg velge vilkårlige farger. Jeg må forholde meg til deres relativt begrensede fargepalett og kan ikke velge helt fritt. Jeg savner også en enkel måte å angre det siste jeg gjorde - viskelæret blir litt for mye arbeid.

Paper

En stylus er foretrukket hvis du ønsker å tegne litt mer detaljert. Applikasjonen er tilgjengelig gratis i App Store.

MadsA

Du kan "undoe" ved å vri to fingre mot klokken.

foffster

Det MadsA sa.

eplefrik

Husk at vi er nordmenn! Slutt å skriv på engelsk, det heter penn og papir. Ikke pen... ;-)

K.D.G

finne det jo ikke mange såne app fra får ??

supermax

Hvilken stylus er den beste på markedet nå?

Berg

@supermax
Dette lurer jeg også på.

runema

Jeg bruker denne: http://www.multicom.no/-/cat-p/c/p4033415
Fungerer meget godt.