Er Retina Display bare for nerder?

Etter lanseringen av den nye iPaden har jeg, ikke helt overraskende, fått mange spørsmål av venner, familie og kjente om hva som er nytt på den nye iPad.

Jeg trekker normalt fram den nye Retina-skjermen som den viktigste oppdateringen på iPaden, men ser «vanlige» mennesker virkelig forskjell?

Den høyoppløslige skjermen på Apples nye iPad er, i mine øyne, den viktigste oppdateringen Apple har gjort på iPaden siden dens introduksjon. Med Reinta Display blir lesing, surfing og alt annet du gjør på iPaden en vesentlig mer behagelig opplevelse. Bokstaver, bilder og grensesnittet blir krystallklart og innholdet oppleves ikke lenger som innhold på en «skjerm».

Når man derimot forklarerer dette for personer som ikke er like lidenskaplig opptatt av teknologi som meg selv, er det vanskelig å få folk til å forstå dette - spesielt uten å ha en Retina iPad å vise fram. Man kan selvsagt dra opp en iPhone 4 eller 4S og vise skjermen, men opplevelsen på en stor skjerm vil være noe helt annet.

Nettstedet The Next Web gjorde i den sammenheng en ganske interessant test. De stilte seg opp utenfor en Apple Store i USA med en iPad 2 og en ny iPad og ba «vanlige» folk peke på den iPaden de trodde var den «nye». Videoen under viser at ganske så mange trodde iPad 2 faktisk var den nye.

De hadde åpenbart fått med seg at skjermen skulle være klarere og mer detaljert, men i en «blindtest» valgte mange allikevel iPad 2 når de ble spurt hvilken iPad som var ny. Spørsmålet er dermed åpenbart - er Retina Display bare for oss nerder?

freddjoh

Må innrømme at jeg både er nerd og ikke helt forstår hva som er så fantastisk med den høye oppløsningen. Hvis iPad hadde hatt mulighet for flere vinduer oppe ved siden av hverandre på en slags desktop,, så ville jeg se at dette er kjekt, men når man allikevel får plass til akkurat like mye på skjermen som før er jeg usikker.

Ja, det er sikkert mye klarere og alt, men min første generasjons iPad har en skjerm som er klar og fin. Trenger jeg å bruke 5000 kr på den nye? Nei. Skal jeg allikevel gjøre det? Kanskje.

admin

Det er ikke plassen som er viktig for meg - det er klarheten.

Det blir som å lese på papir. Alt er skarpt, lett å lese og innholdet flyter på en måte ut av skjermen. Det føles ikke lengre at du jobber med en skjerm - på samme måte som Kindle sitt e-blekk.

ddybing

Synes min iPad 2 skjerm er veldig god, men hadde ikke gjort noe med en iPad 3 :P
Elsker Retina-display. :D

K.D.G

slett denne melingen.. <---- <får det ikke til hehe

daggad

Når jeg hadde 3GS og iPad synes jeg skjermen på iPad var flott. Etter jeg fikk meg iPhone 4 synes jeg skjermen på iPad ble grøt, og var meget skuffet når de ikke oppgraderte denne til iPad2.

Kona mi ville aldri sett eller brydd seg om forskjellen, for meg vil det være enormt...slik er det bare !
Nerd..tja mulig det. :bitchin:

mrosvik

"Med Reinta Display blir lesing, surfing og alt annet du gjør på iPaden en vesentlig mer behagelig opplevelse." - Dersom man ikke har raskt nett blir nok ikke surfingen mer behagelig. Man må jo lage grafikk i større oppløsning til nye ipad, og det vil dermed ta lengre tid å laste..

daggad

Dersom man ikke har raskt nett blir nok ikke surfingen mer behagelig. Man må jo lage grafikk i større oppløsning til nye ipad, og det vil dermed ta lengre tid å laste..

Korrekt, hadde det ikke vært for at den nye iPad også er raskere og kompenserer for dette.
Men slik har det vært hele tiden. Jeg har drevet mye med videografkk og redigering og softwaren har alltid ligget i forkant av hardwaren. Maskinen har vært overklokket og gått glovarme.. Kvaliteten blir stadig bedre, men ikke hastighetene.

Juke

Surfeopplevelsen blir mer behagelig selv om nettsidene ikke optimaliseres, rett og slett fordi fontene som benyttes i teksten på nettsidene rendres i høyere oppløsning. Det samme gjelder vektorgrafikk og den slags også, selv om det kanskje ikke er så voldsomt vanlig å benytte sånt på nettsider sammenliknet med vanlig bitmapgrafikk.

ddybing

PDF dokumenter må jo også fungere toppers, da teksten PDF`er alltid holder den samme kvaliteten uansett hvor mye de zoomes(?).

Cybbe

Jeg har hatt den nye iPaden siden lansering sist fredag. Jeg har ikke tidligere hatt iPad, men har selvsagt brukt en fra tid til annen. Men mitt referansegrunnlag er derfor noe svakt.

Det er klart at skjermen er skarp. Man ser ikke piksler, og observerer ikke uskarphet i tilpassede applikasjoner. Men om man ikke har et tilsvarende "uskarpt" referansegrunnlag er det slett ingen aha-opplevelse. For meg er det bare en god skjerm, ingen gigantisk opplevelse i seg selv.

Opplevelsen vil nok være annerledes om man er vant med iPad 1 eller 2. Da jeg har brukt disse har jeg alltids lagt merke til svak pikselering. Poenget mitt er at en venner seg fort til iPad 3 -skjermen som noe alminnelig. Derfør føles forbedringen subtil uten side-ved-side referanse.

For øvrig var dette opplevelsen da jeg oppgraderte til iPhone 4 for to år siden. Også da ble den nye oppløsningen veldig fort en vanesak, og med mindre man hadde en gammel telefon tilgjengelig er det ikke noe man tenker på. Poenget er at selv om forbedrelsen er viktig og god og god føles den nok for veldig mange som noe subtilt.

daggad

Godt forklart Cybbe !

trondhh

dette er er godt alternativ til ipaden da kan du ringe facetime også

http://www.modem3g.com/brand-new-4g-lte-150mbps-huawei-e5776-router.html