Wordfeud klar for iPad

Wordfeud klar for iPadDet norske ordspillet Wordfeud, som har blitt Norges største appsuksess, har nettopp kommet ut i versjon 2.0 hvor hovedfunksjonen nå er støtte for iPad. Spillet har raskt blitt et av de mest populære spillene i Norge og store deler av europa, men en iPad-versjon har manglet.

Wordfeud startet på Android og tok helt av etter å ha blitt lansert på iPhone. En iPad-versjon av spillet har manglet helt til i går. Da lanserte Hakon Bertheussen, nordmannen bak Wordfeud endelig versjon 2.0. Hovedfunksjonen er støtte for iPad og en rekke feilrettinger.

Det innføres ingen grensesprengende nye funksjoner i versjon 2.0 og designet er også det samme, men tilpasset iPad. Det er vesentlig lettere å spille på iPaden grunnet dens store skjerm, men undertegnede synes fortsatt spillet bære preg av å være en «Android-port» og mangler finessen som gode iOS-applikasjoner ofte har.

Wordfeud nå for iPad

Det sosiale aspektet er, som på mobilvarianten, fabelaktig og det er ikke overraskende at dette går som en farsott over store deler av europa. Det er jo spesielt morsomt at en nordmann også er bak appen.

Wordfeud nå for iPad

Wordfeud nå for iPad

Wordfeud er tilgjengelig gratis i App Store

PeterIpodTouch

Endelig :-D

Prentom

Da mangler vi bare flerspiller (3-4) så er jeg fornøyd :D

G5

alltid lurt på hva

"...dette går som en farsott over store..."

som menes når noen skriver "farsott"

snl
"farsott

Store norske leksikon Medisin Epidemiologi
farsott, smittsom, epidemisk sykdom som plutselig får en voldsom utbredelse. Svartedauden er et typisk eksempel. (Se epidemi.)"

Mao en spredning, men hvorfor ikke skrive "meget populært" istedet ?

iBjorn

Slik jeg ser det er det ingen grunn til å gå i bresjen for en enda radigere utarming av det norske språk enn det vi allerede er vitne til. Snarere tvert om, dette var en fin anledning for noen til å lære seg et nytt ord; farsott, en sott (sykdom) som farer (flytter seg fort). Se også sotteseng, for eksempel (sykeleie).

Dette er slettes ikke eksempler på semantisk flottenfeieri men heller en berikelse som gjør språket mer fasettert og mangslungent. Det gir en helt annen valørskala enn et flatt og dødt språk. Det blir litt som å spørre om hvorfor vi vil ha millioner av farger på skjermene våre når man fint kan klare seg med 256. Svaret er innlysende.

btorbo

Smertehyl

Btorbo: storstilt innlegg!

iBjorn

Takk for det. Man skal heller ikke se helt bort ifra at ordrikdom også kan vise seg å være et slags "hemmelig våpen" i Wordfeud...

;-)

btorbo

Storpai

En måned for sent for mange, men flott :)