iPad 3 med taktil skjerm?

iPad 3 med taktil skjerm?

Som vanlig dukker det alltid opp noen spennende rykter jo nærmere vi kommer lansering av nye Apple-produkter. The Guardian hevder nemlig at Apples nye iPad vil ha en taktil skjerm med teknolgoi fra finske Senseg.

Det finske selskapet Senseg har utviklet teknologi som gjør det mulig for våre fingre å føle elementer på skjermen. Ved å bruke det Senseg kaller for «tixels» som genereres av elektriske felter rundt skjermen, kan man få skjermen til å føles annerledes på fingrene. Man kan for eksempel få et virtuelt tastatur til å gi feedback og la de forskjellige knappene føles forskjellige. Skjermen kan føles ru, glatt, rund og mulighetene er mange.

Dette kalles ofte «tactile» eller «haptic» screens og har vært begrenset brukt i forbrukerprodukter. Det har i flere år vært ryktet at Apple jobber med denne typen teknologi, men lite konkret informasjon har dukket opp. Selskapet Senseg har ikke ønsket å kommentere ryktene, men i 2011 kommenterte selskapets sjef til nettstedet Trusted Reviews at de jobbet med et selskap i Cupertino som laget tablets. I Cupertino finnes det kun et selskap som lager tablets, Apple.

I Apples invitasjon til dagens event sier selskapet at «We have something you have to see. And touch». Kan dette være hintet på at Apple faktisk vil introdusere en slik teknologi?

Om et par timer vet vi svaret.

MatsNaess

*liker*<3

joakimulseth

Akkurat nå ligger jeg på vippepunktet og er usikker på om min iPad 2 skal skiftes ut eller ikke... Men hvis iPad HD (jeg er skråsikker på at den vil hete HD) kommer med en ''tactile'' skjerm er jeg solgt!

Baleksander

Jeg er skråsikker på at den aldri i verden kommer til å hete iPad HD, det må i så fall bli det dummeste navnet Apple har kommet med siden de hadde planene om Newton!

olahe97

@joakimulseth
glem det, apple sine produkter har aldri hatt noen andre navn en 1,2,3s,4,4s tviler på at de kommer til å forandre på dette @baleksander helt enig ;)
Taktil skjerm? tviler på at det kommer men viss det kommer da blir det ny ipad :D

eplefrik

Hadde vært utrolig kult hvis dette hadde kommet med iPad 3 i kveld! Vi får bare krysse fingra, og vente å se.

Håper heller ikke at den heter "HD", krysser fingra for "iPad 3"

Traktor

Det blir jo heller ikke rikitig om den heter HD i forhold til oppløsningen, blir jo egentlig direkte misvisende.

ipodtouchfever

Hva heter den egentlig for øyeblikket? Den nye ipaden? Ipad 3gen?