Apple kjøper Chomp

Apple kjøper Chomp

Over 550 000 applikasjoner er nå i App Store, men Apple har gjort få endringer for å gjøre det lettere å finne applikasjoner i App Store. Nå har de kjøpt selskapet Chomp som lenge har levd av å gjøre det litt enklere å finne den «riktige» appen.

550 000 applikasjoner og snart 25 milliarder nedlastninger i App Store gjør Apple butikk moden for en oppgradering. Det har ved flere anledninger vært ryktet at Apple jobber med en stor oppdatering av butikken samtidig med introduksjonen av iOS 6.

Kanskje er Chomp en del av en slik oppdatering? Det nemlig i går kjent at Apple for en stund siden har kjøpt opp selskapet Chomp og overført deres 20 ansatte til iTunes-teamet til Apple. Ifølge Businessweek betalte Apple $50 millioner for Chomp.

Apple kjøper Chomp

Det vites ikke om oppkjøpet mest var basert på å få talentene fra Chomp eller å bruke noen av løsningen som Chomp har utviklet. Selskapet har i lengre tid jobbet for å lage en god søkemotor for applikasjoner som gjennom en egen algoritme gjør det enkelt å finne applikasjoner som passer til ditt behov. Det ville ikke overraske om det er denne søkefunksjonaliteten Apple er ute etter.

Hva ville du gjerne sett gjort annerledes i App Store? Hvordan kan Apple forbedre seg.

CMarker

kanskje jeg snart kan spørre siri om anbefalte programmer, eller om å få en liste med programmer innenfor ett område :)