TEST: Tripod

Det finnes en rekke forskjellige eksterne høytalere til vår kjære iPod og det ser ut som det omtrent kommer nye produkter på markedet daglig. Vi har tatt en titt på en høytaler løsning som er alt annet enn "normal" og svært billig; AM Techs Tripod.

Tripod er et sett eksterne høytalere spesielt designet for iPoden, men den kan også brukes sammen med andre MP3-spillere så lenge de har en standard mini-jack inngang. Tripoden ser ut som et kamerastativ, bare med større ben som inneholder høytalere. Tripoden selges hos Play.com og koster 15£ fritt levert til Norge.

Design
Tripoden har helt klart iPoden som markedet og designen prøver å reflektere det. Den er i samme hvit farge som iPoden og dekslene over høytalerene er i samme grå-farge som klikk-hjulet på iPoden. Allikevel er det mye som gjenstår, designmessig, før vi Tripod kvalifiserer til god design. Utførelsen virker svært ustabil og det å måtte sette iPoden opp ned oppå høytalerstativet er ikke akkurat brukervennlig, heller motsatt.

For å kunne endre sanger må du enten ta av iPoden, eller løfte opp hele iPoden og stativet, snu den 90 grader for å kunne navigere iPodens menyer. Tripoden ser heller ikke ut til å tåle vekten av en 60GB iPod og velter svært lett, den passer mye bedre med en shuffle eller mini.

Ytelse
Med 3 høytalere skulle man tro at lyden ble helt ok fra Tripoden. Det blir den dessverre ikke. Lyden er helt grusom og vi har vanskelig for å skjønne at produsenten i det hele tatt tror at dette produktet kan selge. Den lave prisen gjør høytalerene atraktive, men høytalerenes skurring og metaliske lyd får Tripoden til å virke dyr. Tripoden trekker heller ikke strøm fra iPoden, men trenger et standard AAA-batteri for å fungerer. Dette følger ikke med i den lave prisen.

Konklusjon
Tripoden er en morsom ide som dessverre slår helt feil grunnet dårlig kvalitet på både enheten og lyden. Tripoden tåler ikke vekten av de største iPodene og er helt klart ment å fungere med de lettere iPod mini og iPod shuffle modellene fra Apple.

Positivt: Svært billig, morsom og annerledes ide.
Negativt: Elendig lyd og dårlig kvalitet. Velter lett. Lite brukervennlig.

Tags:

hansi_94

hei!

kjøpte min triPod sommer`n 2005.det ser ut som det er tre høytalere,men det er det ikke...spilleren er liten og billig.
Men den gir meget dårlig lyd og ingen bass.det er 100% diskant.
den er fin og ha med seg på tur,men hva hjelper det når man nesten ikke hører lyden?På min TriPod har jack-pluggen bøyd seg.
Jeg bruker TriPoden meget lite,fordi jeg ikke vil at pluggen skal brekke inne i uttaket.den tåler nesen ikke vekten av min iPod 40gb.

med vennelig hilsen HEB