Apple sletter kopispill fra App Store

Apple sletter kopispill fra App StoreApple har, etter en rekke klager fra apputviklere, nå tatt grep om såkalt «kopispill» i App Store. Dette er spill som prøver å etterligne navn, ikoner og annet fra velkjente spill og dermed lure forbrukere til å kjøpe «feil» spill.

Flere av «kopispillene» har nå blitt kastet ut av App Store av Apple til stor glede for utviklere og forbrukere.

Problemet med «kopispill» har vært stor på Android-plattformen, men i det siste har også Apples App Store blitt plaget av denne typen juks og bedrageri. Problemet går rett og slett ut på at noen utviklere kopierer ikoner, spill og ikke minst navn på velkjente spill for å lure forbrukere til å kjøpe feil spill.

Kjente spill som Tiny Wings, Temple Run og Cut the Rope har alle blitt klonet i App Store med navn som Tiny Birds, Temple Jump og Cut the Birds. Flere av disse kopispillene har regelrett stjålet ikoner, musikk, grafikk og andre elementer i tillegg til å legge navnet sitt tettest mulig opp under originalen.

Tiny Wings

Man tror kanskje ikke at dette er et stort problem, men det er åpenbart at Apple må gjøre noe når de falske spillene faktisk selger seg inn på topplistene. Forbrukere verden over har blitt lurt og ærlige utviklere har tapt penger.

Har du sett noen lignende eksempler på falske applikasjoner?

Via Gamasutra

josteinliverod

Synes det er flott at Apple gjør noe med det. Kjedelig å bruke penger på feil spill. Er utvikler selv, og det er sikkert utrolig kjedelig når sånt skjer. Uansett så tror jeg at jeg det er lite sannsynlighet for at jeg blir kopiert. Tror ikke jeg kommer med en kjempe app.

Juliuz

Synes også de kan slette hjelpe-appene til Wordfeud!