NSB klar med billettkjøp på iPhone

NSB klar med bilettkjøp på iPhoneSom lovet i fjor lanserte NSB i dag muligheten til å kjøpe togbiletter og fornye periodebiletter i sin iPhone-applikasjon. Muligheten har vært testet på Gjøviksbanen i lengre tid og etter en velykket pilot er det nå turen for resten av Norge.

Løsningen fra NSB har fått mye positiv tilbakemelding blant brukere og det fungerer overraskende godt å bestille billetter. Billettene blir laget som QR-koder som konduktørene deretter kan scanne og sjekke er gyldige.

For å kjøpe togbillett må du ha en registrert profil på nsb.no, med betalingskort knyttet til profilen. I Oslo-området ser det ikke ut til å være mulig å benytte Flexus-kort, men kun NSBs egne periodebilletter for fornying.

Kjøp av togbiletter

Fornying av periodebillett

Tags:

Brilliantdays

Det stemmer. NSB og Ruter har ikke lenger det felles systemet for billetter som var en stund. Det er nå egne reisekort for Ruter og for NSB, selv om det er mulig å ha periodebilletter for Oslo på et NSB-kort.

Så skal du reise med tog, må du ha et kort fra NSB. Men du kan fornye periodebilletten i appen, og du kan kjøpe enkeltbilletter.

Du må bare registrere deg på http://nsb.no/app først. Og så laste ned appen og vips - er du i gang.

Og for de som måtte lure: Apple får IKKE 30% av inntektene fordi salget foregår utenfor appen. Det er bare billettene som leveres i appen (omtrent som når du kjøper bøker hos Amazon).

qualbeen

«[...] billettkjøp på iPhone»
Ikke for å være vrang, men NSB er jo klar for mobilkjøp via Android også.

Mulig det bare er meg, men jeg fikk inntrykk av at dette var en unik iPhone-greie da jeg så tittelen. Syns det er unødig med slike unøyaktigheter, selv på et partisk nettsted som dette.

Har dere fått testet app'n først btw?
- Og hvorfor må jeg registrere meg på en webside, og ikke via app'n?

svano

Du må registrere deg hos NSB for at Apple ikke skal kunne ta 30% av inntektene slik de gjør ved in-app-kjøp.

gunda91

Jeg savner et billettvalg om skjøting mellom sone 1 og sone 2 om man allerede har billett for sone 1. I dag må dette gjøres hos konduktør for 20 kroner.

trytam

Kjøpte togbillett gjennom appen i går og det fungerte prikkfritt. Anbefales alle!

W3p

Men altså ikke enkelbilletter?