MagSafe på iPhone og iPad?

MagSafe på iPhone og iPad?

Hvis du har en MacBook Pro eller MacBook Air kjenner du nok til den veldig smarte magnetiske strømadapteren som Apple benytter. Denne har vi ikke på våre iOS-enheter, men en ny patentsøknad fra Apple tilsier at vi kanskje kan få det?

Apple har nemlig nylig sendt inn en patentsøknad på en ny variant av MagSafe som ser ut til å skulle erstatte den snart «klassiske» 30pins kabelen som alle iPhones, iPads og iPoder leveres med.

Patentsøknaden beskriver en magnetisk universalkabel som skal kunne brukes i mange forskjellige situasjoner, deriblant sync og lading av iPhone/iPad. Kabelen skal både kunne lade og overføre data - på samme måte som dagens 30pins kabel.

Det interessante med denne kabelen er at den magnetiske MagSafe-kontakten skal være programmerbar. Kontakten består, som MagSafe, av flere magnetiske «pinner» som kan gå inn og ut av kabelen og kontakten. Dette skal gjøre det mulig å lage en kabel som fungerer på mange forskjellige typer enheter, samtidig som kabelen og kontakten beskyttes når kabelen ikke er i bruk.

Via AppleInsider

Berg

Skeptisk, er i alle fall ikke fornøyd med magsafe til mac.

eee

Ja takk! Hadde vært fint.

meridian1979

Skulle det ikke komme en ny standard for ladere til alle telefonmerker? Slik at alle merker får lik lader

Wavelength

Det er Micro-usb. Men det er jo selvsagt opp til hver enkelt produsent om de vil bruke det.

ddybing

Hadde vært herlig!
Hver gang jeg har lederen i, er den helt stram, så jeg har alltid nervene i spenn og tenker på at når som helst kan min kjære iPhone eller iPad gå rett i bakken hvis jeg skulle være så uheldig og tråkke på ledningen.

Chriistoffer

@Meridian1979 Apple har skrevet under for dette og det har kommet. http://store.apple.com/no/product/MD099ZM/A