Proof of concept: iOS-apps på jailbreaket Apple TV

ATV APps

Dersom du er en av dem som har lett etter flere kule måter å leke med Apple TV, vil denne nye «proof of concept»-videoen friste deg. Forrige uke dukket det opp demonstrasjoner fra Steve Troughton-Smith og @TheMudkip som viser fullverdige iOS-programmer som kjører på en Apple TV.

Inndata-funksjonene ser litt klønete ut på nåværende stadium med manglende berøringsskjerm som da gjøre at løsningen krever en kombinasjon av VNC, touchpad og tastatur. Men «remote support» skal være på vei, ifølge utviklerne. Troughton-Smith har utgitt en UIKIT for andre utviklere å leke med, og den første tredjepart-demoen, en vær-app, skal allerede fungere.

Slik som videoen under viser er det fremdeles noen apps som virker litt trege å bruke, lover utviklerne at dette forbedres raskt.

Jailbreaking av versjon 4.4.4 av Apple TV er nå meget lett å gjøre etter at Seas0nPass ble oppdatert tidligere, skriver Engadget. En Apple TV som er jailbreaket kan bruke tredjeparts-plugins som XBMC, NitoTV og Plex.

Hva bruker du på din Apple TV?

Sir.Bjerkis

Jeg bruker XBMC på min Apple tv, men etter en oppdatering på pc av itunes kommer jeg ikke lenger inn på Apple tven.. Må oppdatere den også,men da mister jeg vel xbmc.. noen som har en oppskrift på å evn få lagt den inn igjen om jeg oppdaterer?