Mega Man X nå tilgjengelig på iOS

Mega Man

For mange er «Mega Man» nostalgi på det sterkeste, og spesielt de første utgivelsene på NES har etterlatt seg et stort navn. Kombinasjonen av interessante bosser, mange våpenoppgraderinger og den fantastiske musikken, har gjort spillserien til en absolutt favoritt for mange «old school»-gamere. Etterfølgerne på SNES, derimot, har ikke vekket så mye oppmerksomhet som seriens første titler. Dette prøver nå utviklerne i Capcom å gjøre noe med.

Tidligere har Capcom gitt ut det evig klassiske Mega Man II på iOS – uten å lykkes noe særlig. Det var ingen god såkalt «port» av spillet, og det hadde ikke den klassiske Mega Man-følelsen heller. I dag ble Mega Man X publisert i App Store, og denne gangen har Capcom jobbet betydelig mer med å tilpasse spillet touchscreen-enheten; optimaliserte knapper, Retina Display-støtte, og Game Center-integrasjon er noen av punktene. I tillegg har de gjort det mulig for spilleren å endre vanskelighetsgrad – en funksjon som spillserien aldri før har hatt.

#

I likhet med alle andre Mega Man-spill, møter du her åtte unike bosser, med forskjellige våpen og svakheter. Det faktum at alle bossene har en svakhet hver, har lenge vært mye av sjarmen med serien. Ellers byr spillet på vakre visuelle effekter og mye god, gammeldags action.

#

Dette er det identiske spillet som fantes på SNES, og det er kompatibelt med iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S, samt 3. generasjons iPod touch eller nyere. NB! iPod touch 8 GB har dog ikke støtte for spillet.

Spillet kan du kjøpe i App Store for 35 kroner.

Nikoraisan

Helt identisk er det vel ikke... Mangler den gode gamle SNES-følelsen grafisk. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/24/Mega_Man_X_Armadillo_stage_running.png

Nikoraisan

Men det skal sies at det tar nostalginivået ganske høyt. Musikken satte meg tilbake 15 år med en gang.