Dette er GTA III på iOS

Forrige uke annonserte Rockstar Games at deres iOS-portering av GTA III ville bli tilgjengelig neste uke. GTA III for mobile enheter ble sluppet i forbindelse med spillets tiårsjubileum som fant sted tidligere i år.

Sandkassespillet ble sluppet denne torsdagen, og er en perfekt portering av konsoll- og PC-spillet som revolusjonerte spillindustrien i 2001.

Alle spillene i den populære og voldskritiserte Grand Theft Auto-serien går kort sagt ut på å utforske en stor og åpen verden samtidig som du utfører oppdrag og lignende. Dette gir en voldsom stor frihet, og oppdragene kan løses på mange måter. Mobilversjonen er en mer eller mindre komplett konsollportering, og inneholder alt Playstation 2-versjonen gjorde. GTA III gir en ivrig spiller flere titalls morsomme spilltimer.

GTA

I GTA III styrer du hovedpersonen Claude som er på jakt etter kjæresten hans, Catalina, som sviktet han mens de ranet en bank i Liberty City - Rockstars kopi av New York City (og til dels New Jersey). Historien er, som i andre GTA-spill, langt mer fengende enn de man finner i Gamelofts Gangstar-spill, som er en direkte kopi av GTA-serien.

Det originale GTA III-spillet kom først ut på Playstation 2 i oktober 2001. Grafikken og spesielt ytelsen (bilder per sekund) imponerer godt på en iOS-enhet, selv om grafikken på ingen måte kan måles opp mot spill som Infinity Blade. Uansett - grafikken er noe av det som virkelig for oss til å gjenkjenne dette spillet.

GTA

Det store spørsmålet når et Playstation 2-spill som Grand Theft Auto 3 skal slippes på en enhet med kun touch-skjerm er naturligvis hvordan kontrollene skal fungere. Til tross for at det befinner seg et hav med knapper på skjermen til enhver tid, fungerer kontrollene fantastisk godt. Rockstar har også «hevnet» seg på Gameloft og kopiert deres funksjon som tillater spilleren å justere plassering og størrelse på knappene.

Rockstar har også tatt lærdom fra de lanserte GTA: Chinatown Wars på iOS. Spillet lagrer nå automatisk hvis du går ut av spillet, og man får opp et valg om å restarte et mislykket oppdrag etter man har feilet. Dette skaper en mye bedre spillopplevelse på mobile enheter.

GTA

Grand Theft Auto III har allerede kapret førsteplassen i den norske App Store-butikken, og er et spill som virkelig bør være installert på din iOS-enhet. Spillet tar ikke mer enn 462 MB og er en universal applikasjon. Merk at spillet kun er kompatibelt med iPhone 4 og høyere og alle iPader.

Grand Theft Auto III koster 35 kroner i App Store.

Nafoni

Naturligvis også kompatibelt med iPod Touch 4 og høyere.

TheEdge24

Vet ikke om det er bare meg, men den henger eller er litt forsinket på styringen når man kjører. Er ikke noe galt om man går. Har en iPhone 4S så det skulle ikke være noe problem med hardwaren ;)

Nafoni

Hvis dette er når du kjører over broene som kobler sammen byene og på vanlige veier (i høye hastigheter) er nok dette helt vanlig. Ser jeg ekstra godt etter, ser jeg også tegn til en smule småhakking på min 4S iblant.

Redgarden

Noen som vet om det støtter iCloud slik at et lagret spill på iPhonen kan fortsettes på iPaden eller omvendt?

Nafoni

Støtter ikke iCloud, nei.

ddybing

Dumt. Håper de bygger det inn, for er kjedelig å ha kommet til forskjellige mål på både IPSec og iPhonen :(