Dicto - norsk Wordfeud-utfordrer

DictoDet norske Scrabble-inspirerte spillet Wordfeud har gått som en farsott i Norge og store deler av verden. Spillet er like enkelt som det er genialt, men lider av å være en åpenbar Android-port som ikke har samme kvalitetsopplevelse som vi er vant til blant iOS-applikasjoner.

Dicto er et nytt norsk «ordspill» som tar opp kampen med Wordfeud. Kan det måle seg?

Dicto, et enkelt ordspill hvor hovedmålet er å skape opp til syv-bokstavers ord på kortest mulig tid. For å si det enkelt, skap lange ord på raskest mulig tid og oppnå høyest mulig poengsum. Spillet skiller seg herved fra Wordfeud hvor man spiller mot en motspiller over Internett.

Spillet er det første egenproduserte spillet fra MottiMotti, et digitalt interaktivt byrå med hovedkontor i Oslo.

MottiMotti har levert spill og digitale kampanjer for sine kunder siden oppstarten i 2010, men Dicto er det første av flere spill som nå leveres av selskapet selv

sier Lasse Eriksen Bjørseth, kreativ leder i MottiMotti AS.

Dicto inkluderer bonusrunder og taktiske utfordringer. Det er et typisk bli avhengig på bussen spill, med en hårfin balanse mellom et dårlig resultat og suksess.

Dicto Dicto

Dicto kan spilles på tre forskjellige måter, 10- og 25-runders spill samt survival mode, som er basert på «sudden death» prinsippet. Hvert spill avsluttes med resultatstatistikk som kan deles på Twitter og Facebook. Dicto er integrert med Game Center med «High Score» og «Achievements» for hvert spill-modus.

Spillet er lekkert, har et godt design og føles vesentlig mer gjennomført enn Wordfeud. Visuelt og brukervennligmessig er spillet vesentlig bedre enn Wordfeud, men Dicto har en stor mangel.

Det er lansert uten noen form for multiplayer og den store sjarmen og sosiale spredningen som Wordfeud har hatt uteblir dermed totalt. MottiMotti lover å ha en multiplayerløsning på plass etterhvert, men vi føler at den virkelig burde vært her på dag 1. I tillegg burde kanskje MottiMotti prøvd å ikke kopiere Wordfeud sitt ikon såpass mye at jeg nesten blir forvirret på hjemmeskjermen.

Dicto Dicto

Dicto er tilgjengelig gratis i App Store med en engelsk ordbok. Vil du ha norsk ordbok (og det vil du) må du ut med NOK 7,- i «In-App»-purchase, noe man definitivt bør legge på bordet med en gang.

Vi er veldig fornøyd med å levere med så mange ordbøker, ekstra gøy er det med Nynorsk ordbok. Det må jo være en av de få spillene i verden som leveres med støtte for Nynorsk. Spillet er laget 100% uten økonomisk støtte i beste indiegame ånd og det var også litt av meningen med dette prosjektet. For å vise at det er mulig å få til spill i Norge og prøve å få en kultur rundt dette.

sier Thomas Skavhellen i MottiMotti til iPod1.no

Dicto er tilgjengelig for gratis nedlastning i App Store.

konradm

Ehm... Wordfeud ER laget av en nordmann....