Norsk skatefilm laget med iPhone 4

Norsk skatefilm laget med iPhone 4

At iPhone 4 sitt innebygde kamera er relativt bra vet vi, men kan man lage en hel film med et slikt kamera? De norske studentene Øyvind Ersland og Marius Haugen på Høgskolen i Gjøvik laget skatefilmen Fall utelukkende på en iPhone 4 og resultatet overrasker.

Filmen startet som et prosjekt på Høgskolen i Gjøvik der oppgaven var å utforske mulighetene og begrensningene som ligger i iPhone 4 som et kamera i en slik produksjon.

Alle vi har vist videoen til blir veldig sjokkert når de til slutt ser at alt er filmet med iPhone.

sa Øyvind og Marius i en e-post til iPod1.no.

Resultatet ser du under og vi er enig, det ble overraskende bra for å være tatt opp med en iPhone 4.

Tags:

KriSkj

Haha, det er den slappeste skatefilmen jeg har sett hvertfall...
Videokvaliteten på iPhone synes jeg er talentløs... Irriterende at det kan kalles HD bare fordi det er 720p, selv om man ser forvrengte pixler hele tiden. Det ser man jo også i Ping podcasten(e). Kameraet kan jo ikke kompensere for overeksponering heller...
Jeg bruker videokameraet mitt til èn ting og det er å dokumentere ting i fylla... Så mye er det verdt... Skal man lage profesjonell film, er det bare å begynne å investere i kamera.

Jeg blir oppriktig talt irritert på mennesker som nøyer seg med "OK kvalitet"...

Siggii

Men man kan jo heller ikke forvente at et mobilkamera skal klare å lage like bra bilder som et dedikert filmkamera.
Syntes det var bra, jeg, til å være en mobiltelefon. Kunne like gjerne vært den første utgaven av GoPro, men man har ingen problemer med å se forskjell herfra til et RED epic for eksempel...

KriSkj

GoPro er jo også en standard som er talentløs... Jojo, fett med fisheye og 1080p men det er jo ikke noe bra kvalitet... Det ser man til og med på promo videoen deres (http://www.gopro.com)
Apple har jo gått ut med at de mener at iPhone kameraet skal være like bra som et kompaktkamera, men det blir jo bare å drite seg ut når du ikke får satt i en større linse. Det er jo i glasset kvaliteten ligger. Sensoren er bare en pixelreader...

fuzzy76

KrIskj, du vet at kompaktkameraer er kameraer man ikke kan bytte linser på? Det er jo du som driter deg ut når du sammenligner en mobil med fast linse mot et modulært system.

Berg

Klart kompakt kamera ikke er perfekt, men det er jo fordi det er kompakt, sånn at du lett kan bruke det on the go.
Se bare tilbake til f.eks 2007 da kunne man jo faktisk ikke bruke kameraene i mobiler til noen ting, det fantes selvfølgelig unntak, men da måtte man fort ut med det samme som hva en smartphone i topklassen koster i dag.

Jeg greier faktisk ikke se hva du klager over, kameraet er knallbra til den bruken det er laget for. Hadde du heller klaget over stipendet man får som studnet i dag hadde jeg vært mer enig, for det duger bare til en enkelt fyllatur ;)

Ellers var redigeringen av videoen noe slapp, men bildevkaliteten, var heller upåkalgelig, mtp. bruk av mobil.

daggad

Dette var på ingen måte oppsiktsvekkende bra...jeg har sett LANGT bedre filmer fra iP4..
Det første de må gjøre er å lage et stativ til telefonen.

KBiPhone

Det som irriterer mest av alt er sånne sure oppgulp av folk som KrIskj som skal virke important og proffesjonelle. og gi uttrykk for at de har peiling på teknikk og utstyr.. Noe du sikkert har... Men vi snakker fortsatt mobiltelefon her... Kvaliteten på iPhone sitt kamera er bra utifra forutsetningene, samenlignet med profesjonelt utstyr er det selvfølgelig ikke i nærheten og kommer heller aldri til å bli det! Man må ta det for det det er!

kurka

"Bra til å være mobiltelefon" er ikke det samme som "bra". Enig at kameraet på iPhone imponerer.
Nå er jeg enig med KriSkj at resultatet uansett ble litt slapt, men hvis jeg først skulle investert tid i å lage en film så ville jeg valgt et kamera med større potensiale. Tenk om filmen faktisk hadde blitt bra innholdsmessig, da hadde nok noen angret på at de ikke valgte bedre utstyr,

KBiPhone

Enig! Men hvis poenget var å få til en "bra" film med iPhone så er det jo ikke noe poeng å velge annet utstyr. Forøvrig også enig med flere her i at denne filmen faktisk ikke imponerte veldig, syns jeg får bedre resultat når jeg filmer selv med tlf. Spilte av i HD, men det er mulig det er ett eller annet som svekker kvaliteten på nett...

iEsben

Herregud! Skjønner ikke hvorfor disse kommentarfeltene alltid skal nedsyltes med negativitet og bedrevitertull.

Gutta har laget en film med iPhone 4 i forbindelse med en skoleoppgave og her ser du resultatet. En helt ok edit med tanke på hva gutta har hatt å rutte med. Punktum.

KriSkj

Irriterende at nesten alle missforstår poenget mitt.
Poenget mitt med det hele er at jeg er så lei av at alle skal si seg fornøyd med medium kvalitet!

@iEsben, Helt OK edit, enig. Men det er jo ikke bra! Det som irriterer meg er at man til enhver tid skal si seg fornøyd med 50%!

@fuzzy76, Hehe, ja jeg er klar over at kompaktkameraer er kameraer uten utskiftsbar optikk. Poenget mitt er at det er forskjell på et kompaktkamera til 650kr og et til 6.500kr. Forskjellen er kvalitet i glasset på objektivet, hovedsaklig... Bedre kvalitet.

@Berg "Kameraet er knallbra til den bruken det er laget for"
Ja, 100% enig! Det er dritbra til å dokumentere hva du opplever, men det betyr ikke at du kan lage en spillefilm/skatefilm i 1080p og skryte av kvaliteten!

@KBiPhone, "Bra utifra forutsetningene", enig, men det er fremdeles ikke bra kvalitet...

iEsben

@KriSkj: Har du lest artikkelen?

Filmen startet som et prosjekt på Høgskolen i Gjøvik der oppgaven var å utforske mulighetene og begrensningene som ligger i iPhone 4 som et kamera i en slik produksjon