iPad 3 skjermen er i produksjon

iPad 3 skjermen er i produksjon

At iPad 3 får en høyoppløslig skjerm hersker det snart liten tvil om. Ryktene har florert og allerede i fjor dukket det opp grafikk i iOS som tydet på at skjermoppløsningen på iPad snart vil doble seg. Nå hevdes det at Apple har startet produksjonen av en skjerm tilnærmet Retina Display som vi finner i dagens iPhone 4.

Apples iPad har i dag en oppløsning 1024x768 - samme oppløsning som den har hatt siden introduksjonen av iPad. Siden iPaden i stor grad blir brukt til lesing av alt fra bøker og blader til nettsider og magasiner, skulle gjerne iPaden hatt en høyere skjermoppløsning.

Da iPhone 4 ble introdusert, lanserte Apple også begrepet «Retina Display» - en høyoppløslig skjerm som har en pikseltetthet som er mye høyere enn vanlige skjermer og dermed vesentlig mer behagelig å lese på. Det er denne typen skjerm man nå mener at også iPaden vil få ettersom oppløsningen dobler seg til 2048×1536.

Ifølge CNET har Apple begynt å produsere skjermer for iPad 3 med denne oppløsningen. Det er i all hovedsak Sharp, LG og Samsung som har fått oppdraget med å produsere disse skjermene. Det skal ifølge CNET ikke være snakk om AMOLED-skjermer, men heller samme type IPS-skjermer som i dag. AMOLED-skjermer er kjent for å være mer lyssterke, men samtidig ha svært oversaturerte farger. iPad 3 vil fortsatt bruke IPS-skjermer som i dag.

Hvis vi går ut fra at størrelsen på skjermen blir det samme som i dag, vil iPad 3 ikke ha en «Retina Display» utifra hvordan Apple tidligere har definert det. Ved lanseringen av iPhone 4 sa Apple at skjermer under 300 piksler per tomme ikke kvalifiserte til Retina Dsiplay. En 9.7" skjerm med oppløsning på 2048×1536 vil ha en pikseltetthet på 264.

Dette er allikevel vesentlig bedre enn i dag hvor pikseltettheten kun er 132 piksler per tomme. Ifølge rapportene til CNET skal Apple ha satt i gang produksjonen hos sine underleverandører og i løpet av januar-februar vil volumproduksjon kunne settes i gang.

Dette kan bety at de blir klare tidsnok til en lansering av iPad 3 i perioden mars til mai - samme periode som Apple tidligere har lansert iPad.

Traktor

Jeg føler hele konseptet med "retina display" blir litt skivebom. Når apple øker oppløsningen såpass drastisk på ipad, uten å faktiske oppnå retina display. Det ville ikke forundre meg om apple forandrer definisjonen av "retina display" slik at den nye ipaden også kommer under det. Det kommer til å bli "vanskelig" å få frem hvor mye høyere oppløsningen faktisk blir, i markedsføringen, når de ikke kan bruke "retina display" begrepet, som de aller fleste forbinder med veldig høy oppløsning.

Helgenen2

300 pixler per tomme er retina pga forutsetningen om en avstand av ca 30cm. en ipad brukes vel vanligvis på kanskje 40cm++ avstand, dvs 264 pixler per tomme også vil kunne oppleves som "retina".

famouskenneth

det blir 4 ganger så mange pixler da.

Traktor

Så "retina" er plutselig en måte man opplever noe på? Begrepet blir jo bare vagere og vagere :rolls eyes: I så fall kan man få de fleste display til å bli retina, bare man legger godviljen til.

Twinflower

Retina er jo mer en gimmick enn en spesifikasjon...