Siste gir deg siste nytt

Siste gir deg siste nyttEr det noe det finnes mye av i App Store er det RSS og nyhetslesere. Valgene består stort sett av RSS-applikasjoner som benytter Google Reader og trenger mye konfigurasjon, eller medienes egne applikasjoner som kun viser nyheter fra et medie.

En ny applikasjon med navnet «Siste» gir deg de siste nyhetene i kronologisk rekkefølge fra de største mediene i Norge.

Siste koster koster NOK 14,- i App Store og er utviklet av Nordaaker - samme selskap som har utviklet blant annet 1881 og TVGuiden. Arne i ping jobber i Nordaaker.

Applikasjonen er enkelt og greit en nyhetsleser som fokuserer på å gi deg de «siste» nyhetene raskest mulig - derav navnet «Siste». Applikasjonen henter nyheter fra Aftenposten, VG, Dagens Næringsliv og Dagbladet. Det er, til motsetning til Reeder og andre RSS-applikasjoner, ikke mulig å legge til flere kilder eller medier til «Siste».

Siste Siste

Årsaken er at «Siste» ikke fungerer som en RSS-leser er fordi den henter ut hele artikkelen direkte fra mediet og formaterer det på en ryddig og enkel måte. «Siste» benytter i og for seg samme metode som Apples egen «Reader» i Safari og stripper vekk unødvendig rot, reklamer og lenker og fokuserer på innholdet i nyheten du prøver å lese. Leseopplevelsen er dermed glimrende og bedre enn medienes egne mobilenettsider. I tillegg støtter «Siste» også Apples VoiceOver-teknologi, noe som gjør at svaksynte kan få lest opp nyhetene framfor å lese dem selv.

Navigasjonen i «Siste» ligner på blant annet Twitter og Reeder hvor du dytter «ark» til venstre og høyre. Navigasjonen fungerer godt og passer godt med et design hvor lesing av nyheter er i fokus. Her finner du ingen delingsfunksjoner, ingen forstyrrende reklamer eller unødvendig tull.

Siste Siste

Jeg har vært betatester av «Siste» over en lengre periode og applikasjonen har fått en plass i min «nyhetshverdag». Den gir en rask oversikt over aktuelle nyheter i en kronologisk rekkefølge og en mye bedre leseopplevelse enn mediene selv. «Siste» har allikevel noen forbedringsmuligheter.

Jeg skulle gjerne sett at det var mulig å filtrere ut nyheter som ikke er av interesse. Dessverre er norske medier fulle av lite interessante kjendis- og sportsnyheter som jeg ikke definerer som «siste nytt». Dette er dog kanskje ikke noe vi kan forvente i en 1.0 utgave av «Siste». Utvalget av nyhetskilder er også noe i minste laget og mange vil nok savne mer regionale aviser og «Siste» ville gjort seg utmerket som en iPad-applikasjon også. Sist, men ikke minst, de har glemt å legge inn et retina-ikon!

Alt i alt er «Siste» en bra applikasjon som gir deg rask oversikt over de siste nyhetene i Norge. Det er et paradoks at applikasjonen gir en bedre leseopplevelse enn mediene selv gir gjennom sine egne applikasjoner og det vil bli interessant å se hvordan disse stiller seg til en slik applikasjon hvis den blir populær?

«Siste» koster NOK 14,- i App Store. Du kan se en video av applikasjonen hos Nordaaker.no/siste.

osla

Flott applikasjon! Planer for iPad?

Eivind1

Egentlig akkurat det samme som Newsdesk, bare at den er gratis.

Jonaldo93

Nydelig arbeid. Men dere kunne vartet opp med retina ikon...

arnefismen

@Osla:

Vi vurderer å gjøre en iPad-løsning, men kommer an på salget.

arnefismen

@Eivind1:

Forskjellen er jo at Siste laster ned alle nyhetene til telefonen din, som vil si at du kan laste ned nyhetene før du går hjemmenfra på en iPod touch f.eks., så lese de på veien.

iphonan

Ser veldig ordentlig ut, muligheter på å velge sport , fotball etc hadde gjort denne appen til ett must i min iPhone :)

kjempebra at appen bufrer, så du ikke trenger nettilkobling!

hadde det vært mulighet for å velge flere nyhetssider hadde jeg vært interessert. for min del er rogalandsavis.no , dagen.no og k-s.no mer interessant enn f.eks. dagbladet. hvis man også kunne sortert på kategorier (eksempelvis holdt kjendis-kategorien utenfor) så hadde det vært flott!

"Her finner du ingen delingsfunksjoner, ingen forstyrrende reklamer eller unødvendig tull." om det er unødvendig tull må vel være opp til hver enkelt å bestemme. jeg ville gjerne hatt delingsfunksjon til twitter. et ikon ved siden av kilde-ikonet hadde vært flott, med støtte for deling til facebook, twitter og airprint.

..

arnefismen

@™:

Vi ønsker å kunne dele artikler, men vi er enda ikke helt sikre på hvordan vi skal gjøre det så det føles bra. Vi prøvde å ha det ved siden av vis kilde (og inne på vis kilde), men det er sjeldent der man vil bruke den.

Usikker på om det blir med i neste versjon, eller om det kommer senere, men vi ønsker å implementere en form for deling på bunnen av artikkelen.

m@r1us

Savner muligheten for å kunne "swipe" til høyre for å komme til neste artikkel, istedenfor å måtte scrolle helt ned

Ellers en vedlig bra app !

@arnefismen, ser den. det er vel normalt på bunnen man vil bruke den.

@m@a1us, det var også min første tanke. innbiller meg likevel at dette vil være mer en vanesak. slik jeg forstår det vil det å swipe fra venstre ta deg tilbake til valg av nettsider. da er det jo litt unaturlig at å swipe fra høyre skal gå til neste artikkel, hvis du ikke kan swipe deg tilbake.

-----------

14 kr gjør forresten at appen er utenfor "impulskjøp"-kategorien for mitt vedkommede. er jo ikke så mye penger, men er så mange gratisapper og 7-kroners apper at jeg har begynt å tenke meg godt om før jeg kjøper noe til 14 kroner. :P

arnefismen

@™:

Syns prising er en vanskelig greie enkli, men tenkte at vi med 14 kroner sansynligvis raskere ville kunne samle nok penger til at vi får råd til å videreutvikle den. For vi har mange idéer til ting vi vil gjøre.

@mar1us:

Utfordringen ved å swipe til høyre er at det bryter modellen vi har laget, om at man har ark som blir lagt oppå hverandre. Vi eksperimenterer med en modell der du kan trykke på bunnen av skjermen for å gå til neste artikkel, men det er noe vi må teste mer før vi eventuelt lanserer. Det er viktig at man fortsatt har mulighet til å trykke på lenker i artikkelen.

PimpMyGran

Finner den ikke i AppStore og linken funker ikke:(

Randy

Rent bortsett fra at appen ikke er å finne lenger, så er det to ting som må på plass før jeg kjøper "Siste". Først og fremst en iPad app, det er her jeg leser nyheter, iPhonen brukes til å ringe med. Og litt flere kildealternativer. Jeg skjønner at dere ikke kan legge til hver eneste lille lokalavis, men hva med mac1 og ITAvisen for starters?

kolby

«Grunnet trussel om søksmål trekker vi nå Siste fra App store inntil videre.»

https://twitter.com/#!/arne/status/140406618553720832

triste greier. ser ut for meg som om dagbladet bruker skremselspropaganda fordi de vet at nordaker ikke vil ha ressurser til å gå opp mot dem i en rettsak. er vel en grunn til at de samtidig er for feige til å gå i mot apple, google og instapaper, som de vet har råd til gode advokater.

åndsverkloven er ikke blitt tilstrekkelig testet på dette området i den digitale alder.

Rangor

En veldig god app, men det er ikke vanskelig å forstå hvorfor avisene ikke liker appen. Den leser ikke RSS f.eks, den filtrerer rett fra sidene. Dette fjerner alle inntektsmuligheter til nettavisene (de lever på reklame) samtidig som at appen tjener 14 kr. på salget.

Det er fullstendig mulig at dette teknisk er lov, så hva ville blitt konsekvensen av dette? Vel om det ble laget apper (av tredjeparter) som minerte og viste nyhetene til alle nettavisene på dette viset og en kritisk brukermasse går over til å bruke disse appene så ville nettavisene måttet lagt ned. Økonomisk sett er det ikke vanskelig i det hele tatt.

Som sagt meget mulig at appen er lovlig, men om den er det og det blir mangfold av slike apper så vil det raskt være mulig at du starter opp nyhetsappen din og finner null saker, rett og slett fordi det ikke var lønnsomt å drive gratis nettavis med null reklameinntekter.

foffster

Ser at den er fjernet fra App store nå?

Kringon

@Rangor Det er jo for tåpelig at økonomi skal være det avgjørende her?

Jeg er jo MER ENN VILLIG til å betale for en nyhetsleseropplevelse der jeg slipper å lese om alle de puppene som er i samfunnet samt alle reklamene, annonsene og alt det andre forstyrrende tullet (les del på twitter, facebook, linkedin, g+ etc.)

Siste kunne hatt en abonements-pris som kostet 99 i mnd (spotify pris) for 7-8-9 kilder. Deler man så inntekter mellom avishusene, apple og utvikleren (40-30-30) så får vel alle litt penger i bøtta?