Apple: iOS 5.0.1 retter ikke alle batteriproblemer

 iOS 5.0.1 fikser ikke alle batteriproblemeriPhone 4S og iOS 5 har plaget noen brukere med svært kort batterilevetid og det ble først antatt at iOS 5.0.1-oppdateringen skulle rette problemet.

Nå har Apple bekreftet det mange brukere allerede har oppdaget. iOS 5.0.1 retter ikke alle batteriproblemer.

Batteriproblemene som har plaget noen brukere har gitt telefonen svært liten batterilevetid og det har i noen ekstreme tilfeller blitt brukt opp på få timer. En del av problemene ble rettet med iOS 5.0.1, men noen rapporterer fortsatt om batteriproblemer. Apple har nå bekrefetet at iOS 5.0.1 ikke rettet alle problemer og at de fortsatt undersøker resterende problemer.

The recent iOS software update addressed many of the battery issues that some customers experienced on their iOS 5 devices. We continue to investigate a few remaining issues

uttalte Apple til nettstedet All Things Digital.

Har du hatt batteriproblemer og er det rettet?

Tags:

johnra

Jeg har fremdeles batteriproblemer som jeg tidligere har nevnt i annen tråd
http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?t=269923

Jeg mener det burde være helt unødvendig å slå av en masse fungsjoner på telefonen for å berge batteriet noen timer extra. ( fungsjoner som man alltid har hatt på tidligere)
Det er flott at apple innrømmer at problemene enda ikke er løst.
Håper de finner ut av dette snart slik at man kan få orden på en ellers meget bra telefon.

johnra

Osky94

Ja, jeg opplever fortsatt batteriproblemer på min iPhone 4. Jeg kan nesten sitte og se på at prosentene tikker nedover... Håper Apple fikser dette snarest!

Chriistoffer

Jeg har ikke noe batteriproblem. Har skrudd av tidssone søk. Resten er clean install 4s. Lader iPhonen ca hver 3 dag:)

dudass

den er betraktelig forbedret på min iphone 4s men langt fra det som var ventet og lovet

Mac Lovin

jeg er veldig skuffet over 4s sin batteritid. Jeg tror ikke at min 4s har batteriproblemer, men jeg føler at jeg gjennomsnittlig må lade den en gang i døgnet....da med helt ordinært bruk. den bruker ca 10% batteri iløpet av en natt også. Så dette er mye verre enn min 3gs, hadde håpet det skulle være litt mer batteriutvikling ila 2 generasjoner med iphones :(

T0M

Har iPhone 4 og har også opplevd dårligere batteritid etter jeg oppgraderte til iOS 5. Kan ikke si at updaten hjalp veldig mye.

Hvor lenge er det beregnet at batteri skal vare med "blandet"/normalt bruk? Jeg tenker vel hvertfall at en telefon bør kunne holde med normal bruk en hel dag fra 7 om morgenen til 22 om kvelden. Er det for kravstort?

trillan

Min 4S har dårlig batteritid. Både før og etter updaten!

Før updaten kunne jeg legge meg med 30% på telefonen og våkne opp til en død en.

Etter updaten hadde jeg 100% og våkna med 80%! Ikke veldig imponerende spør du meg. Min gamle 2g, som ikke har blitt brukt siden torsdag i forrige uke, har fortsatt over 50% igjen!

Chriistoffer

@Trillan: Har du aktivert tidssone søk? For dette bruker sinnsykt mye strøm og er bare å skru av hvis du befinner deg i Norge.

bzzlink

Merker ikke at min er noe dårligere enn andre iphoner jeg har hatt.

Pass på å ikke ha noen aktive påminnelser forbundet med sted, det sluker batteri. Stedsøkingen fortsetter helt til du haker den av dom ferdig, den deaktiverer seg altså ikke selv om reminderen kommer opp, før du krysser den av som ferdig

EvenF

Mister ca 20% på 12 timer uten å bruke min 4s etter å ha oppdatert til 5.0.1, å da er tidsonesøk deaktivert og påminnelser er heller ikke i bruk. Vil også legge til at hverken wifi eller bluetooth er aktivert. Så dette er for dårlig. Hardt å innrømme av en eple entusiast :-)

Prentom

20% i døgnet? Altså den holder i 5 dager? Det er jo dritbra. Smarttlf flest holder i 24-48 timer.

EvenF

ble feil det i alt stresset. mente ca 12 timer. Ladet den opp i går til 100% før jeg la meg ca 23 i går. Våknet opp til 81% i dag i 10 tiden.

geircito

Apple kommer med iOS 5.0.2 temmelig kjapt som skal løse alle batteriproblemer.

zodiac

Min iPhone 4S ble noe bedre mht strømlekkasje etter oppgradering til iOS 5.01, men ble ikke helt bra før jeg skrudde av en del valg under Innstillinger -> Stedstjenester -> Systemtjenester. Her er valget "Trafikk" helt unødvendig, siden den tjenesten ikke leveres i Norge, og det er f... meg frekt av Apple å legge inn som default at "Stedsbaserte iAd-annonser" skal suge strøm ut av mobilen - den høyst usibsidierte mobilen som jeg slett ikke vil at Apple skal pushe annonsene sine til! Vil de annonsere på telefonen min, så får de betale meg for det.

Nåvel. "Diagnostikk og bruk" er også unødvendig å ha på - det er bare Apples bakdør for å spionere på deg og hvordan du bruker mobilen din (slik at de bl.a. kan lage (for Apple) enda bedre iAd-annonser...).

Jeg skrudde ned mailpushfrekvensen fra Exchange til hvert 15. minutt i stedet for kontinuerlig også. Jeg har også skrudd av lokasjonstjenester på en haug med apper som slett ikke behøver å vite hvor jeg er til enhver tid.

Etter at jeg har gjort alt dette er min 4S helt fin batterimessig, i hvert fall bruker den ikke vesentlig mer strøm enn min avdøde 4 gjorde.

Min kones iPhone 4 (ikke S) gikk helt bananas etter oppgradering til 5.01. Den tømte batteriet i løpet av en times tid - uten at telefonen (tilsynelatende) var i bruk. Skjønt det var den, for det viste seg at Exchange-koblingen ikke tålte oppgraderingen, og telefonen sto og pollet kontinuerlig på en Exchange-server som altså ikke svarte. Full reset og tilbakestilling til sikkerhetskopi av 5.0 ordnet problemet. Men Exchange er åpenbart et ømt punkt i iOS 5, det kan jo være verdt å sjekke for dere som har batteriproblemer.

Om man kjennner lusa (Apple) på gangen, så må det nok komme både 5.02, 03 og kanskje 04 og 05 før man kan regne med at iOS 5 er noenlunde stabilt.

bassjohansen

Jeg har iPhone 4 som gikk helt bananas mht batteritid med iOS 5.01 (død på 12 timer). Oppdaget ved en tilfeldighet at batteritiden ble helt normal igjen etter en tvungen omstart (begge knappene inne i ca 5 sek). Håper flere kan ha nytten av denne "fixen".

FnuSnu99

Hadde meget god batterilevetid på min Iphone4 helt til jeg lastet ned IOS 5.0.1
Var fulladet når jeg la meg i går kveld (23:00) og når jeg våknet 05:30 i dag, var den nede på 82%. Når jeg skriver dette nå, kl 12:27 er den nede på 57% ...Og jeg har ikke gjort annet med den i dag enn en tlf samtale som varte i to minutter. Alle stedsøkertjenester etc er slått av, og bruker heller ikke 3G. Har også forsøkt restarte osv.
Takk apple, for en glimrende oppdattering av IOS ...

If it ain`t broke ...Don`t fix it (for min del i allefall)

G3enohPi

Har ved flere anledninger opplevd at telefonen ikke lades fullt opp. Stopper gjerne opp på drøyt 90%.

zodiac

Har ved flere anledninger opplevd at telefonen ikke lades fullt opp. Stopper gjerne opp på drøyt 90%.

Hvis du har satt opp synk og sikkerhetskopiering mot iCloud, så bruker telefonen en del strøm til dette når den er tilkoblet lader, og den lader saktere. Har vært ute for det samme selv. Noen ganger har det holdt å ta ut telefonen av laderen og sette den inn en gang til, så kommer den opp på 100 pst igjen. Synk (mot Mac) over wifi gjør noe av det samme, da bruker også telefonen en del strøm under lading. Skrur du av disse funksjonene vil ladingen gå raskere.

G3enohPi

Joda, det er sant. Men den burde klare å karre seg opp til 100% igjen, selv etter en liten innsats i løpet av natten, uten at jeg fysisk må hjelpe til. Min iPhone 4 klarte det med glans.

trillan

@Trillan: Har du aktivert tidssone søk? For dette bruker sinnsykt mye strøm og er bare å skru av hvis du befinner deg i Norge.

Selvfølgelig!

bolsi

Har nå fåretatt en Gjenoppretting av min iPhone 4S med 5.0.1 og lagt inn sikkerhetskopiering via iCloud siden dette ble anbefalt. Telefonen er nå i skrivende stund nede på 17%. Ifølge instillinger-Generelt-Bruk, der står det følgende: I Bruk: 4 timer og 15 minutter
Ventemodus 1 dag og 16 timer.

3G står konstant på og det gjør i grunnen Wi-fi også. Stedstjenester som er aktivert er: Gulesider, Kart, Kompass, Siri og Finn iphone. Systemtjenester: Kompasskalibrering og Mobilnettverkssøk er aktivert. Mail er satt opp for å søke en gang i timen. Når det kommer til iCloud så er alt aktivert.

Bor midt i Stavanger Sentrum, så mangel på dekning eller 3G signal burde ikke være noe problem. Multitask baren blir nesten tømt vær gang jeg bruker telefonen ettersom dette har blitt en vane.

Føler egentlig jeg har brukt telefonen svært lite og lurer på om dette er normalt eller om jeg skal kunne forvente bedre av min nye iphone?