Apple lanserer iOS 5.0.1

Apple lanserer iOS 5.0.1Apple oppdaterte som forventet iOS 5 i dag til versjon 5.0.1. Oppdateringen retter en rekke feil, deriblant den mye omtalte batterifeilen på iPhone 4S. Feil med dokumenter og iCloud og et kritisk sikkerhetshull er også rettet. Oppdateringen er ute til iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, iPad1, iPhone 3GS og iPod touch.

Oppdateringen fyller 44MB og er den første oppdateringen som er tilgjengjelige uten å måtte koble din iOS-enhet til Mac/PC. Fra og med iOS 5 er det nemlig mulig å oppdatere direkte fra enheten og man trenger ikke å forholde seg til iTunes lenger.

For å oppdatere OTA går du til Settings > General > Software Update. Ikke alle brukere ser denne oppdateringen enda, men haster det med å oppdatere kan du gjøre dette gjennom iTunes også.

Undertegnedes telefon er oppdatert OTA uten problemer og uten synkronisering med iTunes.

iOS 5

hendelsesløysa

Hei hei.

Jeg fikk en boks på skjermen under oppdateringen "Undefined ", og der han den. Har prøvd system restore via iTunes, slette alt, restore ... men ser ut som at den må inn på service.

haack16

"angir tidssone" er fortsatt rosa pil hos meg...
Vet ikke hva det skal bety, men var det ikke meningen at de skulle fikse dette?

janze

Oppdaterte to iPader og en iPhone 4s. Tok ca. 8 minutter på hver helt helt uten problemer.

espran

Samme her, haack16

Haug

4S 55,5mb;)

Eivind1

Oppdateringen gikk helt greit hos meg.

krsk0

Fungerte supert! :)

Pliskin

Rosa pil her å.. Men håper ikke det bare var dette som var batteri problemet! for min sugde strøm selv om jeg hadde deaktivert den tidsonen. kunne jo sitte å se batteri prosenten telle nedover:(

stigolsn

Pliskin: Det kan vell alle, bare de sitter lenge nok å ser :-)

Pliskin

haha:P du skjønte hva jeg mente:)

Nafoni

Må si jeg allerede har merket en forbedring på min 4S' batteriliv etter jeg oppdaterte.

Twinflower

ipad1: 36mb.
Smertefritt.

ageNine

Jeg trengte oppdateringen pga. batteritiden og tenkte litt kort, hehe. Får håpe at Jailbreak kommer til 5.0.1 og ikke 5.

Oppdateringen er såpass kritisk for mange og det har ikke kommet noe JB til 5. enda, at personlig syntes jeg det burde komme til 5.0.1. Men alt avgjør jo om de finner hull nok.

tomlil

Det er allerede inforrmert om at sikkrettshullet som er funnet i 5.0 er tettet i 5.0.1. Det vil si at de som har oppgradert til 5.0.1 må vente enda lengre på untethered jailbreak.
Jeg kjørte 5.0.1 beta 2 i et døgn, og batteriet på 4Sen var merkbart bedre. Men jeg gikk tilbake til 5.0 i går kveld, heldigvis... For det hadde ikke gått hvis 5.0.1 hadde vært offisielt ute. Nå er jeg usikker på om jeg skal gå for bedre batteri, eller jailbreak. xP

zapf

Que pasa? Her var oppdateringen via iTunes på absurde 813 MB!
iPhone 4S.

dudass

bateriet er jo genialt, spilte i et kvarter og strømmen gikk bare ned 0-1% :D istedetfor 20 % XD

win_xp

Syntes nesten det er rart at ingen har kommentert at man nå kan oppdatere tlf uten å måtte plugge den i itunes.

Også så liten oppdateringa var da :)

Like it alot, min 3GS føles forøvrig mye raskere og ikke minst kaldere.

javelja

Snodige greier; dersom du velger å oppdatere via iTunes er nedlastingen drøyt 800MB stor. Oppdatering initiert fra telefon over wifi gir en filstørrelse på ~45MB. Hvorfor?

haack16

Fordi at Apple nå har introdusert OTA aka. Over the air updates, da laster man bare ned de filene som har blitt forandret.

haack16

Vaktmestern

Har fortsatt problemer med at telefonenen suger strøm. Min gamle iPhone 4 ble litt bedre, men min nye iPhone 4S hadde ingen nytte av oppdateringa.

hanzk

genialt at man kan oppdatere direkte til telefonen! men siden den er over 20MB, får man kanskje ikke gjort det over 3G...? noen som har testet?
Har fri datatrafikk, men ikke tilgjengelig wlan på ei stund.

KnethJensen

Min 4s har merkbart bedre batteri! Win

KnethJensen

Min 4s har merkbart bedre batteri! Win

hanzk

genialt at man kan oppdatere direkte til telefonen! men siden den er over 20MB, får man kanskje ikke gjort det over 3G...? noen som har testet?

fant ut selv, knappen er "grået ut".. :/

norwayboy_2005

Er det fikset slik at man kan slå av 3G på iPhone 4S?

KnethJensen

Nei det er det ikke!

frool92

Er jo ikke noe stress å slå av 3G på 4S-en?
Instillinger > Generelt > Nettverk > Slå av Mobildata?

norwayboy_2005

Det vet jeg, men da får man ikke brukt edge nettverket til enkel surfing, sjekke Mail ol. og edge bruker jo markant mindre batteri enn 3G....

octobersound

Jeg lastet den ned i går natt for å sjekke om batteriet ville holde lenger i løpet av natten... men neidah... - 20% på standby i løpet av natta igjen...

med andre ord...hvis dette skulle fikse batteriet på 4s...har det ikke gjort det :S

luklin

Jeg lastet den ned i går natt for å sjekke om batteriet ville holde lenger i løpet av natten... men neidah... - 20% på standby i løpet av natta igjen...

med andre ord...hvis dette skulle fikse batteriet på 4s...har det ikke gjort det :S

merker heller ikke store forskjellen. Hadde fulladet, borte 90 minutter, en liten samtale og mistet 15%. Jeg prøver en gjenoppretting.....

G3enohPi

genialt at man kan oppdatere direkte til telefonen! men siden den er over 20MB, får man kanskje ikke gjort det over 3G...? noen som har testet?

fant ut selv, knappen er "grået ut".. :/

Batteriet må også være på minimum 50%, om jeg ikke husker feil.

johnra

100% på batteriet i går kveld klokken 22,00 etter oppdatering til 5,01
Telefonen har ligget urørt frem til klokken 13,30 i dag og batteriet er nede i 58 %
Over 40% strømtap uten at telefonen har vært rørt i det hele tatt på 15 timer, dette kan ikke være rett og det har iallefall ikke hjulpet på batterikapasiteten på min 4s

johnra

TurboNils

Min gikk fra 100 til 97 over natten på 5.0.1.
Samme som på 5.0.

Chriistoffer

MIn oppdatering var på 55mb og ikke 44 som det står i denne artikkelen.

KoC

Hva er den mye omtalte batterifeilen på 4S?

paranoid

Min 4S fallt fra 100% til 99% fra kl. 02.00 til kl 06.30, og er på 81% nå kl. 21.00. Har da brukt push mail via exchange på arbeid fra kl. 08.00 til nå.

yamahaqt50@gmail.com

Jeg sliter med batteriet og er veldig sikker på at det er fordi jeg har dårlig 3G dekning. SKUFFET

iTom

I tillegg til dårlig batteritid, blir den også rimelig varm, synes jeg.

emph

Jeg prøvde først å oppdatere tråløst men fikk beskjed om å koble til strømenhet ettersom jeg hadde under 50% batteri igjen. etter at telefonen slo seg av og begynte å legge inn ios5.0.1 sto den lenge (ca40min) på 100% før telefonen poppet opp i itunes hvor det sto jeg måtte gjennopprette. nå får jeg error 23.

noen forslag?

takk:)

Randy

Det hjalp ikke på mitt problem. Nemlig at settings kræsjer når jeg prøver å klikke meg inn på mail/kontakter/kalendere (på min ipad2).. Dette er et utbredt problem, det er skrevet mye om det på forum rundt omkring.. Men altså ingen løsning, heller ikke i den siste updaten av IOS..

chrisballa2001

jeg har oppdatert iphonen min til IOS men finner ikke icloud på telefon. trenger hjelp til det. Jeg logge ikke inn på icloud på control pannel på pcen. popupen sier ur apple id is valid but not a valid icloud account