Nå er iPhone 4S her

Nå er iPhone 4S her

I forrige uke åpnet Apple for forhåndsbestillinger av iPhone 4S og nå er dagen endelig kommet hvor bestillingene faktisk leveres. De første iPhone 4S er ankommet landet og pågangen hos Apple Store, forhandlere og mobiloperatører har i dag vært stor.

Køene i de store butikkene begynte allerede i går kveld og rushet etter iPhone 4S har fortsatt godt utover dagen. Hos Telenor og Netcom har etterspørselen vært stor og vi har ved flere anledninger notert oss at nettsidene til både Netcom og Telenor har vært svært trege i løpet av dagen.

Butikker rundt om i landet har også rapportert om stor etterspørsel etter Apples siste telefon, men det ser ut til at Apple denne gangen har greid å produsere opp et vesentlig større lager av telefoner enn tidligere og har vært bedre forberedt. De fleste som har vært i iPhone kø skal ha fått telefonene og det finnes fortsatt butikker som har iPhone 4S på lager. Netcom rapporterer å være utsolgt for alle telefoner uten om iPhone 4S svart 16GB.

Nå er iPhone 4S her

Det bør dermed fortsatt være mulig å få tak i telefoner rundt om hos forhandlere i Norge. Apple Store på sin side rapporterer om en ukes ventetid på utsendelse av alle modeller av iPhone 4S.

Har du fått din iPhone 4S og er du fornøyd?

Tags:

josteinliverod

Jeg har fått min iPhone 4S 16 gb sort å er super fornøyd :) Spessielt fornøyd med Siri!

SleepO

Fikk inn et par stykker tidlig i dag. Ikke akkuratt noen høydare og åpne den da den er prikk lik den forige.

Men, Siri var jo ganske morro! Ihvertfall det som virker her til lands. Hun kan til og med svare litt frekt, prøv å spørr hvor mye hun koster..

Den er raskere, men man merker jo ikke det før man har fylt den litt opp og det kommer apps som støtter den nye grafikken.

hanzk

"Fikk" du den fra apple store?

Nafoni

@Admin

Har du vært i kontakt med Apple Store Norge og fått bekreftet at de ikke sendes ut før om en uke?

Simfo

Tror nok han bestilte et par stykker..

Myge

Jepp, funker fint. Sms og bilder overført fra 3gs uten problem :)

joaksle

Bestilt frå apple.no... tabbe med tanke på at leveringstiden er på 2-3 uker..

Myge

Kun en ting som irriterer, og det er at 3g ikke kan slås av. Dårlig 3G dekning her jeg bor, kun minimal dekning. Regner med det blir fikset etterhver :) Hastigheten ellers er fantastisk, kamera fantastisk, skjermen nydelig :)

Myge, seriøst?

Er ofte på besøk hos svigerforeldrene noen dager i strekk, der er det kun GPRS. Da blir jo iPhone 4s helt uaktuell.

Myge

Du får nok dekning, men her jeg bor pleide jeg slå over til Edge pga dårlig dekning. Skal måle batteriet en dag. Men ikke i dag, blir trykking i dag ja :)

Jan Fredrik

Du kan bruke både GPRS, Edge og 3G, men du kan ikke deaktivere 3G (noe som egentlig ikke er noe poeng, utenom bittelitt batteri spart)

AllFather

Jeg hopper glatt over denne telefonen.
Siri syntes jeg var Harry , resten imponerte meg lite.
Kjekt kamera dog.

Hoppet over 3GS også, telefoner som begge bringer lite nytt, bare designet for å melke siste rest ut av kundene uten å bruke mye penger på å oppdatere specs.

Myge

Ulempen med ikke å kunne slå av 3G er at om 3g dekning er svak, får du elendig og ustabilt nett. Nå har jeg wifi her jeg sitter, men steder med svag 3g-dekning vil sluke batteri, ettersom dårlig dekning er en av de tingene som krever mest batteri. Trodde det var barnelærdom på mobiltelefoni. I kjelleren får jeg edge, og den holder seg 20 minutt etter jeg er gått opp, så jeg har funnet en lokal "cheat" som funker greit.

Commodore 64

Ikke viktige spørsmål, bare litt nysgjerrig mens jeg venter...

-Hvordan er oppstartstiden? Tar det like lang tid å restarte/"reboote" som før?
-Har ikke sett noen anmeldelser nevne noe om lyden i 4s. Har noen merket bedring i lyden på høytalerene? Nysgjerrig på om Apple har stille upgrade på dette...
-Noen som har merket noe bedring på GPS?
-Nevneverdig raskere internett?
-Er det standard bakgrunnsbilde?
-Det ser ut som at esken er litt større enn på 4. Stemmer det?

Myge

Starter raskere, trolig samme høyttalere. Safari er raskere, om det er det du tenker på.

wellendorf

Pågangen vært stor? Alle butikker jeg har kjennskap til her i byen har en del telefoner igjen! Ser også at flere nettbutikker som blant annet chess har en del igjen også. Sååå

Powermac

Kjenner jeg angrer litt på at jeg bestilte fra apple.no, hvis det er riktig at den ikke sendes ut før om en uke.. jaja, får bare håpe Siri er verdt å vente på :)

ageNine

Pågangen vært stor? Alle butikker jeg har kjennskap til her i byen har en del telefoner igjen! Ser også at flere nettbutikker som blant annet chess har en del igjen også. Sååå

Telenor og NetCom har blitt prioritert og fått telefonene før alle andre. Så nå er det ikke spredd rundt i fåtall men heller færre butikker som har flere iPhones.

Padeey

Veldig off topic, men den var veldig fin den bakgrunnen, følger den iphone 4s eller kan vi med iphone 4 også få den? noen som vet hva den heter/ hvor man kan finne den??

Powermac

Du finner bakrunnsbilde på appen Wallpapers under Abstract. Du må bla ganske langt;)

stranger

Å hevde at å slå av 3g bare sparer bittelitt strøm er bull. Får en dag ekstra uten 3g. Dessuten som påpekt er det veldig kjedelig å befinne seg på et vippepunkt mellom edge og 3g. Det blir ustabilt.

Det som irriterer meg var at etter å ha gjenopprettet fra gammel 3gs til 4s hadde jeg fremdeles valget i om å slå på 3g i nettverksinnstillinger. Noe jeg gjorde, så forsvant hele valgmuligheten på et blunk. Forslag til fix noen?

MariusBøs

Til dere som lurer på hvor dere kan få tak i bakgrunnen: http://www.wallpapers1920x1080.com/abstract/color-ribbons-39/

TheRealChristoffer

vi har fortsatt noen igjen på netcom shop gulskogen

Joeran

Jeg kjøpte min i går, svart 64GB. De hadde en del igjen hos Elkjøp Express Kilden (Stavanger), men de var alle låst til enten Telenor eller Tele2. Mobilsjappa på kjøpesenteret på Madla (også SVG) hadde noen Netcom-låste igjen.

Dette er min første iPhone. Fra før har jeg alt annet fra Apple, men har altså aldri hatt en iPhone. Tidligere hadde jeg en Samsung Galaxy S (forrige modell) som jeg var OK fornøyd med. Men den var litt treg. Det er ikke tilfellet med iPhone 4S. Den er lynrask. App´er som f.eks. Facebook (som var grisetreg på Samsungen) er oppe på sekundet. Kameraet har jeg ikke fått testet noe særlig ennå, men skal få gjort det. Ellers er lyden meget god. Jeg har et par B&W P5 koblet til og ENDELIG har jeg en telefon der jeg ikke kan spille med fullt volum uten at det gjør vondt. Altså, lyd i massevis.

Facetime er morsomt, Siri også, selv om hun ikke alltid forstår meg og til stadighet vil sende meg til Sacramento når jeg spør om noe :)

iMessage er jeg ennå litt usikker på. Jeg liker det at man kan sende gratis SMS til andre med iPhone, men jeg tror jeg ville foretrukket separat iMess. og "vanlige" SMS´er.

Batteri vet jeg ennå ikke hvor bra er. Er vant med å lade hver dag, så jeg regner vel med at det blir det samme her. Blir positivt overrasket hvis jeg kan nøye meg med hver andre dag :)

Aller mest elsker jeg at iPhone og min Macbook Pro er oppe å går med hverandre trådløst, uten noen dikedarier. Lyd og bilde overføres via Wifi, istedet for knotet med kabel tidligere (med Samsungen).

Jeg er litt engstelig for at det er så mye glass, så jeg skal kjøpe meg et deksel så snart jeg kan.

Forresten: én ting jeg var storfornøyd med på Samsungen, var Google Navigator. Den finner jeg ikke til iPhone, men mener å ha hørt at det finnes. Noen som vet?

MarkusJ

Endte med at jeg skaffet meg iPhone 4S på launch (hadde en 4 fra før av) og vil ikke si at det er verdt det. Eneste merkbare forskjellen er kamera og hastighet som i og for seg er greit. Siri var gøy de første 15 minuttene.

Nafoni

Har en følelse av at jeg ikke vil bli utrolig imponert første gang jeg sitter med den i hånda jeg heller.

Jeg gleder meg derimot til 4S-eksklusive applikasjoner som GTA III og forhåpentligvis andre spill/apps kommer ut!

arildsd

Avbestilte 4S fra AppleStore og kjøper meg heller en MAC fremfor denne. Er ikke så mye nytt så klarer meg fint med min LG KU990 noen mnd til! :D haha

korndog

Skjønner ikke hvorfor folk skriver at de er så skuffet over tlf når dere vet utifra spec hvordan tlf er.. :) Alle vet jo at det ikke er så mye nytt, men at den ska være kjappere, så da burde man jo ikke ha for store forhåpninger.

Vil du ha noe nytt så får du vente til neste lansering..

Jeg derimot ser frem til å få min nye 4S og slipper å bytte ut alt tilbehør som er avhengig av fasongen.. :)

tak

Satt og så på en "unboxing" av iPhone 4S. Noe som barer Applenerder gjør antar jeg.
Men det det så rett og slett ut som det var plass til et vanlig simkort.

Microsim eller vanlig??

Nafoni

@korndog

Lydløs-bryteren på 4S er flyttet så vidt fra 4ern. Enkelte caser vil nok ikke fungere optimalt med 4S.

petterERen

Hvor er mikro USB adapter? Leste før den kom at det skulle følge med...

Noen som vet hva som skjedde siden det ikke følger med allikevel?

bruiseprestine

Hvor er mikro USB adapter? Leste før den kom at det skulle følge med...

Noen som vet hva som skjedde siden det ikke følger med allikevel?

var ikke det et EU-direktiv? mao Norge "slipper unna"

petrus764

Norge slipper ikke unna noen EU-direktiv, som EØS-medlem har vi forpliktet oss til å implementere alle direktiv som kommer fra Brussel.

Jeg mener også at det skal være med et microusb, ser apple selger adapteret løst http://store.apple.com/no/product/MD099?mco=MjU5MjAwODM

Trodde de var pålagt til å levere det med mobilen, men de er kanskje ikke det?

bruiseprestine

Norge slipper ikke unna noen EU-direktiv, som EØS-medlem har vi forpliktet oss til å implementere alle direktiv som kommer fra Brussel.

Jeg mener også at det skal være med et microusb, ser apple selger adapteret løst http://store.apple.com/no/product/MD099?mco=MjU5MjAwODM

Trodde de var pålagt til å levere det med mobilen, men de er kanskje ikke det?

Det er faktisk ikke slik at alle EU-direktiv faller inn under EØS-avtalen, så der tar du feil! :bitchin:

petrus764

Sett bortsett fra EUs landbruks- og fiskeridirektiver såklart, trodde det var innlysende. Utover det er vi pliktet til å innføre alle EU-direktiv vedrørende EUs indre marked, noe elektronikkprodukter faller innenfor. Dermed er din påstand om at norge "slipper unna", feil. 8-)

bruiseprestine

Sett bortsett fra EUs landbruks- og fiskeridirektiver såklart, trodde det var innlysende. Utover det er vi pliktet til å innføre alle EU-direktiv vedrørende EUs indre marked, noe elektronikkprodukter faller innenfor. Dermed er din påstand om at norge "slipper unna", feil. 8-)

Det var aldri ment som en påstand at norge slipper unna, beklager bruk av ufullstendig setning men regnet med de fleste ville lese setningen som det ledende spørsmålet det var.

Uansett, etter å ha sett litt nærmere på det så tar du fortsatt feil.

Alle EU-direktiv er det EØS-landene selv som bestemmer skal vedtas i det enkelte land eller ikke. EØS-avtalen er mao basert på at man innfører det man er blitt enige om mellom EU og det enkelte EØS-land.

Mac-grazy

Noen som har fått sin sendt fra Apple.no?

Mistahh

Norge er forpliktet å innføre alle fordømte EU-direktiv, men å få gleden av noen friheter som andre land har, som f.eks å ta med så mye alkohol en vil over grensa (til eget bruk), sier norske myndiheter selvsagt nei til. Få oss ut av EØS!
MicroUSB skulle vært med i Norge også!

petrus764

Alle EU-direktiv er det EØS-landene selv som bestemmer skal vedtas i det enkelte land eller ikke. EØS-avtalen er mao basert på at man innfører det man er blitt enige om mellom EU og det enkelte EØS-land.

Nei, vi har forpliktet oss til å innføre alle direktiv, vi har derimot en vetorett som i teorien kan brukes, men vi har aldri brukt den fordi vi er redd for mulige konsekvenser. Det er ingen forhandling mellom EU og hvert enkelt EØS-land om hvilke direktiv som skal innføres. Norge er forøvrig i teten når det gjelder å innføre EU-direktiv, hvor vi er langt mer effektiv enn flertallet av medlemslandene.

Mistahh: Hadde det ikke vært for EØS ville norsk eksportnæring ikke vært så stor som den er i dag. Vi eksporterer mest til EU-landene og er helt avhengig av å være en del av EUs indre marked. Hvor mye snus og sprit vi kan ta med over grensa er irrelevant.

Joeran

Hvor mye snus og sprit vi kan ta med over grensa er irrelevant.

Øyy.... rolig nå 8-)

Haukaas92

Kjøpte min på fredag på telekiosken. Veldig fornøyd med tlfn, men casen de solgte meg passet ikke. Tydeligvis har ikke folk fått med seg at iPhone 4 og 4S ikke er helt like. Vent med å kjøp deksel folkens! De passer ikke med knappene på venstre side (+, - og lydløstasten).
Ellers så er mobilen konge, utseende er ikke noe å si på så skjønner ikke at folk whiner. :)

Moeng

Hva f*en e greia med Apple Store??? Om telefonen lanseres i Norge 28. okt så forventer jeg jo at de sender ut telefonen på denne datoen. Har nå fått en forventet leveringstid ett sted mellom 10. og 17. november..??!!! WTF liksom!
JEG VIL HA TELEFONEN NÅÅÅÅÅÅÅ!

Var forresten innom Elkjøp Skøyen på fredag kl 10 og med ca 15 pers foran meg i køen så hadde de én 64 GB sort igjen når det ble min tur (bundet til Telenor). Men siden de bare selger telefoner MED abbonement og binding så ble det uaktuelt å kjøpe tlf, ville blitt 2.000 dyrere for ett år enn å kjøpe fra Apple Store uten binding :-S
Så gikk ut tomhendt :-(

shakerz

Står bare "behandler varer, leveres 4-11 november" når jeg logger inn på apple.no. De burde jo sende den snart :-!

frool92

er det noen som har fått tidligere leveringsdato enn 4.nov?

Andreas007

Min leveringsdato er 8.nov :(

Haita

Klargjøres for sending Sendes - 04 Nov, 2011 - 11 Nov, 2011

endelig et steg videre!

iBård

Der skiftet min bestilling også status. Klargjøres for sending.
Den ble bestilt 21. okt.
Men jeg bestilte en til dagen etter, og den "behandles" fortsatt...
Virker som om de går veeeldig systematisk til verks, nå er de kommet til "Norge, telefoner bestilt 21. okt... ;)

Bra, det!

kees

Jeg bestilte fra Apple og reserverte fra Telenor på 21 oktober. Sist fredag avbestilte jeg fra Apple, og på lørdag hadde jeg kommet langt nok i kø hos Telenor at jeg kunne bestille. Telefonen kom i dag. Hvit 64 GB. Veldig fornøyd! Hadde en mer en 2 år gammel 3GS før.

Prisen var heller ikke så verst; 7752,- for et år inkl Surfpat M abb. som gir 500 MB data og 100 SMS i måned. Sammenlignet med å kjøpe dirikte fra Apple koster dette abb. jo bare 88,42 kroner/mnd.

Forstår ikke hvorfor Apple er så treig med å sende ut.

Powermac

Telefonen min ble sendt idag! Er jo glad for det, men 28. oktober var det tilgjengelig i andre butikker. Noen som vet hvorfor apple er så utrolige treige med å sende ut?

aslak

Hvit 16gb

03 Nov 2011 
Destination TRONDHEIM 
Delivery Date  
Signatory  
Dato Tid Sted Status
03 Nov 2011  23:31:45  Liege Euro Hub  Shipment In Transit. 
03 Nov 2011  17:38:00  Eindhoven  Shipment In Transit. 
03 Nov 2011  11:42:49  Eindhoven  Shipment In Transit. 

Er verdt å vente på for oss som ikke har det travelt og liker enkle løsninger;)