Apple oppdaterer iPod nano og touch

Apple oppdaterer iPad nano og touch

Det handlet ikke bare om iPhone, iOS og Siri i dagens pressekonferanse. Apples gamle traver, iPoden, fikk også sine fortjente oppdateringer. Både iPod nano og iPod touch ble billigere, mens iPod shuffle forble uforandret.

Det var ingen revolusjonerende oppdateringer til Apples iPod-linje i denne omgangen og iPod nano var det produktet som fikk flest nyheter. Apple forandret ikke størrelsen på nanoen, men introduserte et nytt og forbedret grensesnitt som skal gjøre det enklere å navigere på iPoden.

iPod nano som klokkeI tillegg har Apple fått med seg at nanoen har blitt populær som klokke og har introdusert en egen klokkefunksjon i den minimale iPoden. Den forrige iPod nano hadde også en klokke, men denne gangen er faktisk iPod nanoen tilpasset til å bli brukt som et armbåndsur. Du kan nemlig velge mellom 18 forskjellige klokkebakgrunner - noe som gjør det mulig å få en relativt «annerledes» klokke på armen.

Den nye iPod nanoen har fått en lavere pris og koster nå fra NOK 999,- for 8GB i Apple Store og NOK 1190,- for 16GB-varianten.

Ingen ny iPod touchiPod touch så ingen hardware-endringer og i motsetning til iPhone 4S som fikk den kraftige A5-prosessoren, så har iPod touch blitt værende på dagens A4-prosessor.

iPod touch ble derimot tilgjengelig i både svart og hvit og prisen har blitt redusert. Nå får du en 8GB iPod touch for kun NOK 1490,- i Apple Store. Du må ut med NOK 2290,- for 32GB og NOK 3090,- for 64GB. Alle variantene er klare for levering 12. oktober.

applecore

Ok, det er sent, men det er altså ingen iPad Nano. Fortsatt iPod.

m@r1us

"...men introduserte et nytt og forbedret grensesnitt som skal gjøre det enklere å navigere på iPaden" Finn en feil

admin

Fikset :)

Stheen

2290 kr for 16 GB? Tror det er 32 GB?!

Faceless

Noen som vet om nye ipod nano er kompatibel med Nike+ pulsbelte, eller er den bare kompatibel med Nike+ sensor?

Jan Fredrik

Hva med overskriften? ;)

Traktor

En iPad nano blir vel egentlig det samme som en iPod Touch...

dridar

Er dette en firmware- eller hardwareoppgradering?

cosmogs

Ren firmware oppdatering. Har oppdatert min Nano, og bortsett fra de forskjellige klokkebakgrunnene er det ikke mye nytt. Største endringen ellers er muligheten for å benytte store ikoner, hvilket jeg iallefall finner mer upraktisk enn de "gamle" små. For ordens skyld - strørrelsen på ikonene kan endres i "innstillinger." :-)

Chiang Mai 1963

Samme programvare for fjorårets nano, da jeg kobla min til iTunes fikk jeg både det nye grensesnittet (som jeg slett ikke er sikker på om jeg liker noe bedre enn det gamle) og Mikke Mus-klokke. Så den "nye" nano er kun programvare + at prisen er satt noe ned i forhold til da jeg kjøpte i fjor. Ellers er det vel ingen endringer fra fjorårets modell?

Forresten litt artig at Apple selv ikke forutså at nanoen kunne bli populær som klokke, det var jo opplagt med det samme man så klokka fylle hele skjermen liksom ... Og den Mikke Mus-klokka bare digger jeg!