FIFA 12 tilgjengelig på iOS

FIFA12FIFA 12 er det nyeste fotballspillet til iPhone, iPod Touch og iPad av Electronic Arts, og slår konkurrentene sine med god margin. Spillet er det tredje i iOS serien, og forbedrer det meste fra 2011-versjonen og tilbyr i tillegg noen etterlengtede nyheter.

En av de store nyhetene i FIFA 12 er et forbedret manager modus. Dette hadde vi også i FIFA 11, men da gjorde man ikke annet enn å spille kamp for kamp for laget. Nå får man mye dypere kontroll over laget sitt, og man kan kjøpe/selge spillere, velge hva slags treninger laget skal gjennomføre, oppgradere staben m.m.

I FIFA 12 finner vi også et «daily challenge» modus, som tilbyr en ny utfordring hver dag. Dette kan være noe kortvarig som å score på et frispark, eller noe mer langvarig som å vinne en kamp der man ligger under med x antall mål fra start.

Fifa 12

Man kan selvsagt fortsatt spille en enkelt kamp eller en straffekonkurranse, eller øve på treningsfeltet der du får mer frihet og kan velge antall spillere, om det skal være vanlig spill, frispark eller corner osv.

Electronic Arts skryter i år som i fjor over at spillet inneholder mer enn 500 lag fordelt på 22 forskjellige serier, inkludert Tippeligaen. Dette tilsvarer ifølge EA over 15.000 spillere, som hver har sitt unike utseende og ferdigheter.

Kontrollene er også forbedret. De er hakket mer avansert enn i fjor, men gir til gjengjeld dypere og bedre kontroll over fotballen. Det eneste negative med kontrollene er den nye første-touch funksjonen, som lar spilleren ta med ballen i en valgfri retning når han mottar ballen. Denne funksjonen er dessverre for lett å gjøre ved en feil, og da blir touchen for lang i ni av ti tilfeller, og motstanderen snapper ballen.

Fifa 12

Fifa 12

Grafikk og lyd er heller ikke dårligere enn i fjor, og du kan nå høre fansen synge på tribunene hvis du spiller på hjemmebanen til store lag som Manchester United og Liverpool. En soundtrack med flere sanger er på plass, og kampene er det Clive Tyldesley og Andy Townsend som kommenterer.

Den store nyheten i iPad-versjonen er muligheten til å bruke to iPhone/iPod-Touch enheter som kontrollere til å spille flerspiller på iPaden sin store skjerm. For å gjøre dette trenger man bare kjøpe spillet på iPad, mens man laster ned en gratis kontrollapplikasjon på iPhonene eller iPod Touchene. Denne funksjonen fungerer dessverre ikke i enspillermodus (ennå).

Fifa 12

Fifa 12

FIFA 12 for iPhone og iPad koster i skrivende stund henholdsvis 42 kroner og 63 kroner. Synes du dette er mye, kan du vente til EA fyrer løs med et av sine jevnlige salg. Spillene tar av en eller annen grunn så mye som 1.02GB hver. Kontroller-applikasjonen til iPhone og iPod Touch kan lastes ned gratis her.

appleman

Hadde FIFA 11, men synes FIFA 12 var verdt pengene!

haavard1979

Noen som har prøvd både FIFA 12 og PES 12? Hvem er best, og hvorfor?

Nafoni

FIFA 12 er 937 ganger bedre enn PES. PES er gratis, prøv det selv.

Twinflower

OK, rart at det ikke er nevnt at Steve er død på forsiden av et nettsted som omhandler alt han står for?

KlodrikMcKr

Nyheten står på forsiden av Mac1.no, men jeg er enig i at det er rart at det ikke er linket dit.