Nuance med støtte for norsk tale

Nuance støtter norskApples Assistant som mest sannsynlig vises fram i kveld, benytter stemmegjenkjennelse fra Nuance. Er det en tilfeldighet at Nuance i dag annonserer at Nuance-stemmegjenkjenning er tilgjengelig på åtte nye språk, deriblant norsk?

Apple forventes å lansere iOS 5 med en ny virtuell assistent med navnet Assistant. Denne assistenten er et resultat av oppkjøpet av selskapet Siri som nordmannen Dag Kittlaus startet. Siri - som nå mest sannsynlig heter Assistant - benytter seg av stemmegjenkjenningsteknologi fra Nuance.

Det er derfor kanskje ikke en tilfedlighet at Nuance tidligere i dag sendte ut en pressemelding hvor de annonserte at Nuance nå støtter talegjenkjenning på åtte nye språk, deriblant norsk. De andre nye språkene er fransk-kanadisk, spansk-amerikansk, nederlandsk, svensk, koreansk, taiwanesisk-mandarin og kantonesisk. Fra før har programmet støtte for amerikansk, australsk, britisk-engelsk, spansk, fransk, tysk, italiensk, mandarin og japansk.

Nuance støtter dermed stemmegjenkjenning på hele 17 ulike språk. Stemmegjenkjenning vil være sentralt for å få Assistant til å fungere. For oss nordmenn virker det nå mer sannsynlig at vi også får vår egen virtuelle assistent på en ny iPhone.

Tags:

Iglebekk

Endelig får vi betalt for å ha flest mobiltelefoner pr. innbygger!

dani93

hvor rart er det ikke å sitte å snakke til telefonen sin?

klarer ikke å se for meg at det blir en naturlig funksjon..

aret

Ikke en naturlig funksjon å prate til/i en telefon? Neivel, nei.

Ser vel ikke for meg at det blir foretrukket i alle kontekst, men jeg klarer fint å se for meg at jeg tar telefonen til øret og ber den gjøre ting mens jeg går eller kjører (eh, SELVSAGT med handsfree da). Heller enn å stoppe for å taste.

haack16

Dette kan bety at Norge får iPhone fortere enn andre land da?
Det ville vært veldig greit;)

TurboNils

Ler av danskene :D

awe992

Tidlig i år var jeg i et lydstudio og tok opp kommandoer for å sende sms, sjekke været, lese inn store tallrekker osv. De ville ha nordmenn med alle dialekter og alt ble gjennomført på en jailbreaket iphone. Regner med at dette var et oppdrag fra apple nå, blir gledelig å få en iphone assistent spesiallaget for meg :-D

TurboNils

Alle dialekter sier du!?! Gleder meg så sykt til å prøve dette. Hadde ikke vært aktuelt for meg å gå rundt å snakke barnetvdialekt (aka østlandsk) til iPhonen.. :P

kenji

Hm, skulle gjerne hatt en link til denne pressemeldingen. Finner den ingen steder, hverken via google eller Nuance.com. Dette er jo store nyheter!

kenji

Ok, fant den faktisk her: Pressemelding

vintris

Hehe. Sikkert utsatt i Danmark pga at Nuance har problemer med å forstå de danske tallene... ;-)
Apple er jo kjent for å sensurere alt mulig, så nordlendingene kommer vel til å slite litt med Siri med alle de saftige uttrykkene de har i dagligtalen sin :-)