iPhone 5 og iPhone 4S - hva sier ryktene?

iPhone 5, iPhone 4S og iPad 3 - hva sier ryktene?

En ny versjon av iPhone er rett rundt hjørnet, men blir det en iPhone 4S, iPhone 5 og får vi samtidig se en ny iPad 3? Ryktene er utvilsomt mange og vi prøver å oppsumere og spekulere i hva slags telefon vi får se fra Apple i løpet av de neste ukene.

De siste måneden har ryktene ikke vært få og til og med riksmedier har kastet seg på ryktebørsen. I forhold til fjorårets avsløring av iPhone 4 vet vi veldig lite konkret om den neste generasjon iPhone.

To modeller?

Det er flere tegn som tyder på at Apple planlegger å lansere to nye iPhone-modeller denne høsten. Antallet rimelig telefoner som kjører Googles Android-system skal ha blitt en utfordring for Apple og selskapet skal ha ønsket å gjøre noe med denne veksten ved å introdusere en rimeligere iPhone.

En iPhone nano har lenge vært ryktet og mange analytikere har forventet at Apple før eller senere ville benytte samme strategi som da selskapet introduserte iPod. Strategien innebar en gradvis introduksjon av stadigere billigere modeller (iPod mini, iPod nano, iPod shuffle) for å konkurrere med rimeligere modeller fra asiatiske produsenter. Denne strategien har Apple foreløpig ikke kopiert hva gjelder iPhone, men mye kan tyde på at denne høsten vil endre det.

iPhone 4SDet første tegnet på at Apple denne gangen kanskje har noe mer oppi ermet fikk vi da Apple ikke benyttet årets WWDC-messe til å lansere en ny iPhone. Det har dermed blitt antatt at Apple fra og med i år vil benytte høstens musikk og iPod-event til å lansere iPhone, iPod, iOS 5, iCloud og ny versjon av iTunes.

At vi får se en ny iPhone-modell er relativt åpenbart og i flere måneder har det lekket deler fra Apples utvikling. Vi har sett bilder av både forside, baksider og innsider av det som ser ut til å være en iPhone 4S. På samme måte som Apple lanserte en forbedret utgave av iPhone 3G under navnet iPhone 3GS, ser det ut til at Apple kommer til å lansere en forbedret utgave av iPhone 4 under navnet iPhone 4S. Flere mobiloperatører har også brukt navnet iPhone 4S på sine nettsider og deretter fjernet alle henvisninger til navnet.

En iPhone 4S vil sannsynligvis ha Apples A5-prosessor som allerede sitter i iPad 2. Et bedre 8 megapikselkamera fra Sony skal også være blant forbedringene som finner veien til iPhone 4S. En slik oppdatering vil dermed være ganske lik oppdateringen vi så fra iPhone 3G til 3GS hvor både prosessor og kamera ble oppdatert.

Spørsmålet som mange stiller seg er iPhone 4S vil være Apples nye «billigmodell» eller om dette er erstatteren for dagens ene modell. Vil det være nok i et marked med stadig flere konkurrenter å kun slippe en forbedret utgave av fjorårets telefon?

iPhone 5En rekke lekkede beskyttelsesvesker fra Kina kan tyde på at Apple har et produkt til underveis. Vi har nemlig sett flere beskyttelsesvesker som har et helt annet design enn dagens iPhone. Designet viser en bredere telefon med et vesentlig tynnere design. Telefonen er tynnere nederst enn øverst og har en «dråpeform». I tillegg er hjemknappen større og avlang.

Casemate

Om navnet blir iPhone 5 eller noe annet vites ikke, men flere og flere leverandører av ekstrautstyr navngir produktet som iPhone 5. Den relativt annerkjente og store produsenten Casemate (som har fast plass i Apple Store) la ved en feiltagelse ut en rekke bilder av nye produkter tilpasset «iPhone 5» på sine nettsider. Disse bildene ble raskt tatt vekk og siden erstattet med en generell side om iPhone 5 og iPhone 4S. På denne siden skriver Casemate at de tror det kommer to modeller.

iPhone 5 = iPod touch?

iPhone 5 og iPhone 4S - hva sier ryktene?Veldig lite detaljer om det som kanskje er iPhone 5 har lekket og dette betyr enten at Apple har blitt enda flinkere til å holde helt tett, eller at spekulasjonene i all hovedsak ikke stemmer.

Et produkt vi ikke har hørt mye om er iPod touch og dette produktet vil med all sannsynlighet også se en oppdatering denne høsten. Hvorfor har vi ikke hørt noe om dette produktet? Kan det være slik at Apples «billige» iPhone ikke er en iPhone i det hele, men heller en iPod touch?

Hvis Apple ønsker å komme seg inn på «billigmarkedet» er vel dagens iPod touch med en pris på NOK 1890,- kanskje den beste veien inn? Dagens iPod touch er omtrent identisk med dagens iPhone med unntak av at den ikke har 3G eller telefonstøtte. Legg til en 3G-brikke, et bedre batteri og du har kanskje en billig iPhone til under 2000,-?

Når lanseres de?

Alt tyder på at Apple vil kalle inn til en pressekonferanse i løpet av relativt kort tid og at produktene vil lanseres i løpet av oktober. Annerkjente All Things D hevder at vi ikke vil se iPhone 4S/iPhone 5 i september, men heller nærmere slutten av oktober.

Vi venter i spenning!

Kilder: MacRumors, 9to5 og Apple Insider.

stigzy

Begynner å bli lei av å ikke vite noe som helst. Gleder meg VELDIG til å bli kvitt min iPhone 3gs som jeg har hatt over 2 år nå. Venter i spenning! :)

Lafael

Grei oppsummering, dette. Vi er vel mange som håper på en større oppdatering til iphone 5.

Noe som taler for det er at case-fabrikkene sjelden har tatt feil med hensyn til form-faktor. Men de manglende lekkasjene av deler og bilder taler mot, sammen med tendensen til at de mest optimistiske ryktene så nær en lansering sjelden innfrir.

Men jeg krysser fingrene og holder ut med 3g ennå noen uker.