TEST: Logitech Keyboard Case til iPad 2

Test Logitech

Hvis man planlegger å skrive en roman på en iPad kan det være greit med et fysisk tastatur. Heldigvis støtter iPad 2 Bluetooth og det er dermed lett å koble opp et Bluetooth-tastatur, men med et tastatur på slep blir ikke akkurat iPaden like bærbar.

Logitech Keyboard Case til iPad kombinerer både tastatur og beskyttelse - kan dette være den ultimate iPad-casen?

Logitech Keyobard Case til iPad 2 er en videreutvikling av et produkt som ZAGG lansert i fjor til iPad 1. Nå samarbeider ZAGG med Logitech og resultatet har blitt Logitech Keyboard Case fra ZAGG. Et klønete navn, men produktet kom nylig med norsk tastatur og ble dermed et aktuelt valg også for oss nordmenn.

Logitech Keyboard Case til iPad 2Produktet er veldig enkelt. Det er i bunn og grunn et aluminiumsdeksel som du kan putte iPaden ned i med skjermen ned. Innsiden av aluminumsdekselet er mykt foret og iPaden ligger overraskende godt fast. Med iPaden liggende nede i aluminiumsdekselet beskytter du skjermen og når du tar den ut skjuler det seg et fullverdig norsk tatstatur under iPaden.

Rett over tastaturet befinner det seg en «renne» som du kan plassere iPaden i slik at du enkelt kan skrive og bruke iPaden som en «tradisjonell» datamaskin.

Test Logitech

Tastaturet kobles opp over Bluetooth og denne prosessen er også helt smertefri. Du går enkelt og greit inn i innstillingene på iPaden, slår på Bluetooth og velger tastaturet. Det fungerer umiddelbart, men vi opplevde noen problemer med automatisk gjennoppkobling når iPaden var i dvale. Slår du av tastaturet må du også gjennomføre denne prosessen på nytt.

Tastaturet har «hurtigknapper» for klipp og lim, søk, hjem-knappen, lyd, play/pause og lås av iPaden. Disse hurtigknappene fungerer ypperlig og gjør det veldig enkelt og raskt å for eksempel lime inn kopiert tekst gjentatte ganger. Tidstyven med et slikt tastatur er når du må bevege fingrene fra tastaturet og opp til skjermen for å gjennomføre en touch-handling. Hurtigknappene kan redusere en god del av dette.

Logitech Keyboard Case leveres med en USB til mikro-USB kabel og denne bruker du til å lade Bluetooth-tastaturet. Opplading tar ikke lang tid og batteriet holder ukesvis, avhengig av bruk.

Alt i alt er dette et interessant produkt. Du slår to fluer i en smekk ved å kunne beskytte iPaden samtidig som du tar med deg et tastatur på farten uten å legge til for mye vekt. iPaden er fortsatt svært bærbar og det er lett å få iPaden ut og inn av aluminiumsdekselet.

Logitech Keyboard Case til iPad 2 koster fra NOK 639,-, men veiledende pris fra Logitech er NOK 899,-. Byggekvalitet og funksjonalitet forsvarer til dels prisen, men vi synes kanskje den er noe høy.

Du kan lese mer om Logitech Keyboard Case til iPad 2 hos Logitech.

ageNine

Har selv prøvd den. Behagelig å skrive på og fungerer utmerket men med den prisen var den UAKTUELL for meg.

ereynell

Kjøpte Zagg sin utgave for noen mnd siden, er fornøyd med produktet. Beskytter skjermen og gir en macbook feeling...

My Padbook, som jeg kaller den...

Traktor

Til den prisen ville jeg heller slått til med en Macbook air i utganspunktet, om man har behov for tastatur. Med den "boksen" på blir vel ipad tykkere enn en air.

ereynell

Blir faktisk ikke så mye tykkere. Bruker ikke tastaturet så mye, men de gangene jeg skal skrive så er det gull verdt.
Litt greiere å ta med i sekken når en vet at Ipad' ligger trygt med minimal fare for vriding og slag mot skjerm ved uhell.
Så er vel litt hva man selv mener og hva man har behov for, men en kjekk dings til Ipad'n, det er det.

aslak

Returnerte min og kjøpte en apple tv istedenfor. Fin å skrive på og alt det der, men opplevde at iPad falt ut av renne når gest trykket på skjermen. Det holder ikke til den prisen, dessverre.

Flare keypad

Den blir tungvinn å ha med seg. Vil si det er me bedremed en mappe som har innebyget slim tastatur på norsk. den beskytter ipaden på reise. og du får satt opp ipaden i god vinkel for lesing og skriving. så er den på norsk, og med snarveier som er geniale. se den på a-way.no å kjøp den på komplett.no den er super å skrive med og fin å se å