Lokasjonsbasert gi-bort-torg på iPhone med norske Fribi

Fribi

Fribi er et nytt, norskutviklet gi-bort-torg i lomma som fungerer som et enkelt sted for å finne gratisting eller gode byttehandler i nærheten av der du er.

Rubrikkannonser er ofte kjedelige presentert, og løsningene vi kjenner til i dag er optimaliserte for gamle, svære PC-er og ikke laget for «folk-i-farta». Løsningen krever ofte mye tid og innsats. Hva om vi gjør det på nytt? Med mobilen og det sosiale som utgangspunkt?

Med dette som utgangspunkt for Jimmy Royal — et interaktivt reklamebyrå i Oslo — kom idéen og ønsket om å lage et gi-bort-torg som får plass i lomma gjennom våre stadig mer avanserte mobiltelefoner.

Fribi

Med Fribi, som i «freebie», vil du kunne bruke din iPhone til å finne tilgjengelige «Fribier» i nærheten av deg. Med en rask og enkel oversikt lar appen deg klikke igjennom kategorier som passer dine behov.

FribiHvis du da skulle finne noe interessant som du bare må ha, lar Fribi deg kontakte eieren direkte; enten ved SMS, telefon eller e-post. Det trengs faktisk heller ingen adresse, for med den innebygde kartfunksjonaliteten i iPhone kan Fribi med en gang vise hvor langt unna du befinner deg. Når du lager en Fribi, bruker appen din nåværende posisjon for at andre skal se hvor de kan hente din Fribi.

Med Fribi har vi fått muligheten til å definere en helt ny tjeneste fra A-Å og vi tror vi har kommet opp med en løsning som ikke finnes noe annet sted i verden. Fribi tar pulsen på de mest sentrale tendensene i den digitale hverdagen til folk flest og kan gjerne kalles en hybrid av aktører som Finn, Foursquare og Groupon. Derfor har vi også valgt å lansere Fribi på engelsk, fordi vi mener tjenesten like gjerne kan benyttes av folk som bor på Grünerløkka som på Manhattan,

forteller Mona Jensen, byråleder og partner i Jimmy Royal.

Fribi

Mona Jensen kan også fortelle at Fribis funksjonalitet er allerede fra lanseringen åpen for forretninger, og flere bedrifter har meldt sin interesse for å bruke Fribi i forskjellige sammenhenger.

Videointroduksjon

Alle har noe de ikke egentlig ikke trenger. Noe nyttig, eller noe morsomt; noe som har en verdi for andre,

skriver de på sine nettsider.

De nevner også at det med Fribi aldri vært enklere å bli kvitt noe du ikke lenger trenger, og kanskje har det aldri vært morsommere og mer inspirerende heller? Det tar bare noen sekunder å legge ut noe på Fribi. Kansje får vi se en ny, spennende delekultur i storbyene.

Fribi er tilgjengelig gratis i App Store i dag.

Nå som Fribi har dukket opp blir det interessant å se hva slags utvikling den nye appen til Finn.no får fremover, og om Fribi kan gi Goliat en utfordring på egen hjemmebane.

Fribi

Unektelig interessant konsept. Får prøve det ut og se hva som skjer. :)

Sorry

Et slikt konsept har jeg savnet lenge! Vi kaster utrolig mye som er helt brukbart og jeg skulle mye heller gitt det bort til andre som kunne trenge det.

-JRV-

Jeg digger dette konseptet! Spesielt hvis det blir mer populært. Utrolig kult at man kan gi vekk hva som helst, for en gangs skyld trenger det ikke å være noe stort eller spesielt, så lenge noen vil ha det.