Malware treffer Android, ikke iOS

Android får kjørt seg med malware skal vi tro en ny rapport fra antivirusleverandøren McAfee. Ifølge rapporten skal antatt malware på Andriod-enheter ha hoppet opp til 76% siden forrige kvartal. Dette gir Android den tvilsomme æren av å bli det mest angrepede operativsystemet for mobiltelefoner det kvartalet over Symbian OS.

Symbian og Java ME skal være det mest utsatte mobil-OSet per dags dato, men undersøkelser viser at Android nå har blitt et meget populært mål, skriver businesswire.

The rapid rise in Android malware in Q2 indicates that the platform could become an increasing target for cybercriminals — affecting everything from calendar apps, to comedy apps to SMS messages to a fake Angry Birds updates,

skrives det i rapporten.

Når det kommer til Apple sitt iOS-system, ble ikke systemet en gang nevnt i rapporten for 2011.

PeterIpodTouch

Malware treffer jo Andriod hele tiden, pga av Google sitt slakke review system....

Sundseth

http://www.dinside.no/875918/mener-android-er-like-trygg-som-ios

Hvis du leser denne artikkelen hos DinSide, vil du få et lite innblikk i hvorfor det er sånn

Chiang Mai 1963

Det artikkelen sier er at det ikke er særlig forskjell på sikkerhet på Android og iOS. Syns som vanlig det er bla bla fra Symantec, som nok er sure fordi deres programvare fungerer dårlig på epleprodukter.

wacz016

I mange tilfeller er de fleste enige i at iOS er en alt for lukket programvare, den burde være mer åpen, som Android. Men for en gangs skyld hjelper det på at Apple har laget det slik...