Reuters: Apple-leverandører lager billigmodell av iPhone 4

iPhone 4

Nyhetsbyrået Reuters har gått ut med at Apple kommer til å slippe en billigere modell av iPhone 4 allerede om et par uker. Det er ikke første gangen vi ser et rykte om en billigversjon av iPhone, men det er første gangen et så stort nyhetsbyrå kan bekrefte dette.

Reuters sier at asiatiske komponentutviklere har begynt å produsere en billigere versjon av iPhone 4 som forventes å komme ut i butikkene om noen uker.

Den nye modellen kommer ifølge byrået å ha en lagringskapasitet på bare 8 GB, mot 16 og 32 GB i dagens modell av iPhone 4. Bortsett fra mindre lagring er det ikke bare nedgraderinger det er snakk om. Den billigere versjonen kan få større skjerm, bedre antenne og et kamera med en oppløsning på 8 megapixler.

Med Google sitt Android-system som kaprer mer og mer av markedet for billige telefoner med enheter fra for eksempel HTC, Samsung og Motorola, tror flere analytikere at et slikt grep fra Apple kan hjelpe dem med å ta ytterligere markedsandeler.

Apple may want to push into the emerging market segment where customers want to switch to low- to mid-end smartphones from high-end feature phones, which usually cost $150-200

sier Bonnie Chang fra Yuanta Securities til Reuters.

Apple har blitt mer agressive i Kina for å kunne ta betydelige andeler i det enorme markedet i landet, og de ser det kanskje lettere å få spredd iOS i Asia med en billigere utgave av iPhone.

Reuters avslutter med å si at de har flere kilder som bekrefter at iPhone 5 skal komme i slutten av september.

Tags:

Jørnan

Bortsett fra mindre lagring er det ikke bare nedgraderinger det er snakk om. Den billigere versjonen kan få større skjerm, bedre antenne og et kamera med en oppløsning på 8 megapixler.

Det er vel strengt tatt neste generasjons iPhone som (mest sannsynlig) får disse spesifikasjonene?

Fint å ha kilder i bunn også :)

Anyway, dette likner vel veldig på det Apple gjorde med 3GS når iPhone 4 kom ut, så da er vel sannsynligheten svært stor for at dette faktisk stemmer :)

Andhest

Hvorfor kalle denne iPhone 4s når forskjellen fra 5-en kun er lagringsplass?