Apple tester 4G-LTE i iOS 5

LTEDet har kommet flere indikasjoner på at Apple tester sine iOS-enheter på 4G-nettverk. Det er snakk om LTE-nettverk, som Netcom lanserte i Norge allerede i 2009, og byggingen startet i USA i 2010. Den teoretiske nedlastningshastighet på nettet er på 100 Mbit/sekundet og opplastningshastigheter opp mot 50 Mbit/sekundet. Dette er langt høyere enn hva som er vanlig i norske hjem med ADSL.

Først ble det funnet en LTE.plist-fil i iOS 5 til iPhone 4 GSM og iPad 2 CDMA, før det nå har kommet rapporter om at AT&T har installert LTE-utstyr i en større Apple-forhandler. Sent forrige uke kunne Forbes melde at Apple søkte etter ingenører med LTE-kompetanse, skriver MacRumors.

Vi kan ikke forvente oss at det kommer noen iPhone med LTE-støtte før tidligst i 2013. Apples Tim Cook har tidligere uttalt at LTE-brikkene i dag ikke er tilpasset iPhone, og at det ville kreve store designendringer. Batteritid er en sannsynlig årsak til dette da brikkene tar mye strøm. Neste generasjon LTE-brikker skal visstnok komme i andre kvartal 2012.

9to5mac.com kan forøvrig melde at det ryktes at iPad 3 kan få 4G-LTE. Dette fordi batterikapasiteten er bedre, og at iPad ikke trenger å være koblet til nettet konstant slik en iPhone trenger.

Det er uansett sannsylig at Apple tester LTE, og at dette vil komme i løpet av få år.

Tags:

rattata12

Ufattelig bra om dette blir en realitet på iPhone 6! :D Da er jo mobilt bredbånd ut, og mobilen kan man egentlig gjøre alt med :)