Apple skjuler tale-til-tekst funksjonalitet

Apple skjuler tale-til-tekst funksjonalitet

Ikke all funksjonalitet i iOS 5 har blitt introdusert enda. Apple har nemlig skjult en mye etterlengtet funksjon godt. Mye tyder nemlig på at muligheten for å gjøre om tale til tekst eller den virtuelle «assistenten» Siri blir å finne i iOS 5 ved lansering.

Nettstedet 9to5Mac har fått tilgang til skjermbilder som viser en foreløpig ikke lansert funksjon i iOS 5. Funksjonen det er snakk om er tale-til-tekst - muligheten for at telefonen gjør om din tale til en tekst i for eksempel en melding. Funksjonen ligger godt gjemt i beta 5 av iOS 5, men er ikke aktiv. Funksjonen skal benytte Nuance sin teknologi for talegjenkjennelse og skal dermed fungere godt for engelsk språkelige. For oss nordmenn fungerer dette nok ikke like godt.

Med denne funksjonen aktivert i iOS 5 beta 5 vil man på et tastatur se en mikrofonknapp siden av knappen for å skifte mellom forskjellige tastaturer. Trykker man på denne knappen gjøres tastaturet om til en mikrofon og man skal kunne lese inn hva man ønsker å skrive. Telefonen vil deretter gjøre dette om til tekst.

Apple skjuler tale-til-tekst funksjonalitet

Apple skjuler tale-til-tekst funksjonalitet

Dette skal fungere i alle applikasjoner som støtter vanlige tekstinput. Apple holder sannsynligvis funksjonen skjult for å overraske oss med denne ved en lansering av iPhone 5/iPhone 4S.

Det har også lenge vært ryktet at Apple vil integrere programvaren Siri i iOS 5 og at dette vil spille en sentral del ved lanseringen av ny iPhone neste måned. Apple kjøpte i fjor Siri for over 200 millioner og den virtuelle «assistenten» skal ifølge ryktene være tett integrert i en ny iPhone og sannsynligvis i iOS 5.

Tags:

comvik

Dette ser jo helt rått ut!!!! Skikkelig spaceage

ageNine

Noe jeg definitivt ser frem til å prøve! Har mine tviler på at det kommer til å fungere smertefritt på norsk språk / om det i hele tatt vil fungere på norsk, men er helt sikkert hendig på engelsk i mine hender!

comvik

Testet tilfeldigvis talekontrollen i ios 4.
Jeg sa: les mail.
Iphone sier: siris er ikke tilgjengelig!