Apple går forbi Nokia som verdens største produsenten av smartphones

iPhones

Den britiske næringslivsavisen Financial Times skrev i går at Apple nå offisielt har gått forbi Nokia i å være verdens mestselgende smartphoneleverandør etter en enorm vekst for Apple kombinert med en kraftig nedgang i antall salg for Nokia.

Shipments of Nokia smartphones declined by 34 per cent to 16.7m units, compared with the 20.3m iPhones shipped by Apple in its second quarter.

Apple was already the biggest smartphone maker by revenue and profits, but the April-June period marked the first time it had surpassed Nokia in volume,

skriver Financial Times.

Samtidig som de gamle markedslederne Nokia og RIM (Research in Motion) har falmet sammenlignet med tidligere år, har Apple klatret oppover listen. Apple passerte allerede RIM på det globale markedet i det tredje kvartalet i fjor, og har siden da tatt innersvingen på Nokia nå det siste kvartalet.

Siden lanseringen av iPhone i 2007 har Apple fått konkurranse av blant annet Android som har tatt store markedsandeler både i USA og i resten av verden. Men med et stort antall forskjellige produsenter som spytter ut Android-enheter, er det ingen enkelt leverandør som er i nærheten av å nå Apples enorme volum. Samsung og HTC troner øverst blant Android-gjengen og vokser stadig, men volumet til hvert av selskapene forblir foreløpig omtrent halvparten av Apples, skriver MacRumors.

LarsFillingsnes

Hva er prikken på høyre side av iPhonene på bildet? Ingen slik på min...

Jan Fredrik

Haha, det er et fanbilde hvor de har flyttet LED-blitsen til høyre side. Ikke reelt, men noen som spekulerte i at 5'ern skulle bli sånn.