JailbreakMe.com jailbreaker din iPad 2

JailbreakMe.com jailbreaker din iPad 2I går kveld slapp comex og jailbreak-miljøet den nyeste formen for jailbreak. De har igjen funnet et hull i Safari som sikrer svært enkel jailbreaking.

Det eneste du behøver å gjøre er å gå til nettsiden JailbreakMe.com og din iPhone, iPod touch eller iPad 2 med iOS 4.3.3 eller eldre vil bli hacket.

Det finnes knapt noen enklere måte å jailbreake din iOS-enhet enn Jailbreakme.com og hele prosessen tar kun få minutter. Den nye jailbreaken benytter et sikkerhetshull i PDF som gir hackerene full tilgang til din iOS-enhet og dermed muligheten til å installere Cydia og jailbreake.

For de av oss som jailbreaker er det veldig praktisk med tjenester som Jailbreakme.com, men det underliggende problemet er at det faktisk foreligger et svært alvorlig og åpent hull i iOS 4.3.3 og eldre. En person med onde hensikter kan nemlig også opprette en lignende side og jailbreake din iOS-enhet uten at du er klar over det. Tjenester som Jailbreakme.com har dermed en litt sur bismak, men samtidig får dette kanskje Apple til å raskere tette hullet.

Det er Comex som har oppdaget og benyttet dette hullet som Jailbreakme.com benytter og hvis du jailbreaker kan du faktisk også beskytte deg mot dette hullet. iPhone Dev-Team har nemlig lagt ut «PDF Patcher 2» i Cydia og denne tetter ifølge dem selv hullet som JailbreakMe.com bruker for å jailbreake til å begynne med. Dette hullet skal være tettet i iOS 5.

Hvis du jailbreaker med JailbreakMe.com anbefales det at du tar backup før du begynner og som vanlig skjer alt på egen risiko.

mrPicatta

Har nå gjort dette, men får ikke installert noen ting via Cydia. Forslag?

Magnusha

Er det noen fordeler med det? Ser ikke helt grunnen til det nå, men kom gjerne med innspill ;)

MichaelSe

@Magnusha

Mapper inne i mapper med FolderEnhancer

Ha så mange ikoner i docken som du vil, med InfiniDock

Personliggjør med temaer (jeg bruker inPulse)

http://bildr.no/view/922462

SBSettings kan du ta frem når som helst, og har nyttige toggles for ofte brukte ting, slik som WiFi, mobildata, lysstyrke og slikt

http://bildr.no/view/922466

BiteSMS, en genial app som erstatter Meldinger-appen.

eliot

Fungerer det ikke til iPad 1 ?

skruforginal

@ MichaelSe;
Hvilken app er det som hjør at du kan ta vekk navn på mapper og hvilken er det du bruker for å sette iconene der du vil?

mortengutt

Et spørsmål til dere som kan dette, hvordan blir det om jeg jailbreaker og ønsker iOS 5 når den kommer og gå tilbake til vanlig versjon? Vil min ipad måtte restores eller vil det bare være som en softwareoppdatering?

Spør da jeg har endel videoer på paden som jeg ikke har back up av og vil miste.

pragmo

Et lite spørsmål til allviterne her inne. =)

Om padden går tom for strøm, må man ennå koble den opp mot iTunes om man vil bruke den slik som tidligere på iPhone?

MichaelSe

@eliot Det fungerer til iPad 1 også, men kun om du har iOS-versjon 4.3.3

@skruforginal Gridlock brukes til å plassere appene hvor du vil, og Iconoclasm bruker jeg for å få til 5x5 ikon-layoutet. Mappenavnene kan du fjerne hvis du installerer FolderEnhancer :-)

@mortengutt Ganske sikker på at du kan gjøre en normal oppdatering, men jeg gjenoppretter alltid, det er sikrest ;) Tror likevel ikke du vil få problemer om du bare oppdaterer

@pragmo Dette er en untethered jailbreak, altså trenger du ikke å koble den til en PC skulle du gå tom for strøm eller om du må restarte den. Den oppfører seg helt likt som før du jailbreaket den :-)

KlodrikMcKr

Bra Video: http://www.youtube.com/watch?v=ZrgWwmGTO6s

A4ever

Kjøpte min iPhone 4 i utlandet og den er låst til utlandsk opperatør...vil jeg kunne låse den opp ved å jailbreake den? Hvordan gjør jeg det eventuelt?

Elinkorn

Min iPhone 3G blir bare treigere og treigere. Er det lettere å gjøre noe med det hvis jeg jailbreaker den? Har prøvd diverse tips og triks for å speede den opp (bort med søk, av med bluetooth, GPS osv., ingen mapper, mer ledig diskplass m.m.), men det hjelper minimalt.

MichaelSe

Absolutt! Du kan fjerne unødvendige språkpakker, og unødvendige launch daemons. Litt avansert fremgangsmåte, men det er verdt det. Jeg gjorde det på min gamle iPhone 3G, og den ble mye raskere ;)

Elinkorn

Takk, MichaelSe, jeg tror det er verdt et forsøk! :-)

KlodrikMcKr

Husk at jailbreakme 3.0 ikke er kompatibel med iPohone 3G enda så du bør bruke greenpoison.

Ting du kan gjøre:
1. Slett unødvendige launch daemons.En bra fremgangsmåte finner du her: http://xsellize.com/topic/52908-speed-up-iphoneipod-by-removing-launch-daemons/
Jeg har prøvd den selv og den hjalp.
2. Slett unødvendige språkpaker
3. Innstaler FakeOverClock fra Cydia. (Dette bør være det første du gjør)
4. Installer iOverClock fra cydia (Kan føre til kortere batterilevetid pr ladning men jeg har ikke merket noe. Alt programmet gjør er og clocke prosessoren til normal hastighet. Fra apple er den underclocka. Det vil si at det ikke er risikabelt)

5. Overclock manuelt til en hastighet høye en prosessoren er laget for. (Dette har jeg aldri prøvd men jeg har lest at du kan få prosessoren til å kjøre på opp til 1ghz uten problemer. Dette vil tømme batteriet fortere)
6. Bruk deler av SSDen i iPhonen som virtuelt ram. (Dette vil forkorte levetiden på iPhonen, men du kan få en del mere ram. Jeg ville ikke gjort det men det er opp til deg)

Dersom du vil at mest brukte programmer skal loade kjappere bør du også aktivere multitasking. Dette syntes jeg ikke gjør noe serlig med ytelsen.

Matsr

Vil man fortsatt kunne bruke og kjøpe nye programmer fra iTunes samtidig som man har jailbreaket ipaden og laster ned/bruker programmer fra cydia?

Sir.Bjerkis

Ja det kan du.
Men om jeg oppdaterer til 4.3.3 vil mine sources komme tilbake igjen? Kjører nå JB med 4.1 faktisk ..