Kameraknapp til din iPhone

Kameraknapp til din iPhoneiPhone 4 har et godt kamera, men det er ikke alltid like enkelt å ta bilde uten å ha en fysisk kameraknapp. Heldigvis støtter iOS kommunikasjon med ekstern maskinvare og nå er en «kameraknapp» til iPhone 4 under utvikling. Kan denne gjøre det lettere å ta bra bilder?

iPhone 4 har gjort det lettere å ha med seg et brukbart kamera overalt og som det sies så er det kameraet du har med deg alltid det beste. iPhonen blir dermed ofte det beste man har i nærheten og kameraet er jo mer enn brukbart. Den største mangelen er dog en fysisk knapp.

Uten en fysisk knapp må vi forholde oss til de virtuelle knappene på skjermen og det er ikke alltid like lett å treffe disse. Et nytt Kickstarter-prosjekt lover nå å tilby og utvikle en kameraknapp til iPhone.

Kameraknapp til din iPhone

Ekstratustyret har fått navnet Red Pop og er en enhet som snakker med telefonens programvare. Plugger du den inn vil iPhonen laste ned en gratis kameraapplikasjon fra App Store og med denne kan du ta bilder med knappen. Utviklerene av Red Pop vil også prøve å integrere kameraknappen i andre kameraapplikasjoner.

Prosjektet er et Kickstarter-prosjekt som betyr at det ikke enda er i produksjon, men vil komme i produksjon når målene for finansiering er nådd. Per dags dato er dette målet nådd og produktet vil produseres og være mulig å kjøpe i løpet av september. Videoen over viser noe av funksjonaliteten. Se mer på Red-Pop.com

TurboNils

Kunne ikke Apple bare fikset det slik at av/på-knappen fungerer som "ta bilde-knapp" når du er inne i kameraappen? Fatter ikke hvorfor det skal være så vanskelig.

KlodrikMcKr

Du kan bruke volumtastene hvis du jailbreaker. Da er det et program som lar deg gjøre det. Bruker det ikke selv da jeg syntes det er like lett og ta bilde med touch sjermen

admin

@TurboNils

Apple handler om konsistens. Det er ikke en konsistent brukeropplevelse å endre bruken til en av knappene i noen type applikasjoner. Skulle de gjort det burde det i såfall vært volum-knappene. Jeg ser heller at vi får en dedikert knapp med iPhone 5?

Macca

Som nevnt over kan du fikse dette med jailbreaking, med flere forskjellige apps som gjør samme nytten. QuickSnap og CameraButtons er to alternativer. Selv bruker jeg førstnevnte og dette er egentlig den eneste grunnen til at jeg fortsatt jailbreaker iPhonen min...

TurboNils

Er klar over at det meste er mulig bare man jailbreaker. Men det bør da være mulig å bruke kameraet på en rimelig god måte, uten å måtte jailbreake?

Hadde ikke hatt noe imot en egen kameraknapp. Men handler ikke Apple om få knapper også? Da blir det en avveining mellom konsistens vs få knapper. Egentlig samme for meg.

svano

Jeg har volumknappen som lukker for kamera via Quicksnap uten jailbreak, men nå ser det ut som (som ventet) at denne app-en har blitt stoppet i iTunes Store.

heisveis

Dårlig timing å lansere dette produktet på med tanke på dagens keynote :D

Snober21

åå... dette var jo så bra planlagt.. alle kommer jo til og kjøpe denne.. not

dani93

hahahah. fail