Aftenposten lanserer A-Magasinet på iPad

Aftenposten lanserer A-Magasinet på iPadAftenposten lanserte for kort tid siden en egen iPad-applikasjon for avisen og de utvider de tilbudet med en egen applikasjon for A-Magasinet. Dette magasinet selges normalt med fredagsutgaven av Afteposten, men fra og med i dag kan du få dette på iPad.

Mediehusene har vært i hardt vær de siste årene og mange har slitt med lønnsomhet. iPaden ble fort sett på som redningen, men foreløpig har ikke spådommene helt slått an. Det tar tid å endre medievaner og det er nok alle de store mediehusene fult klar over. Aftenposten ser i hvert fall ikke ut til å redusere deres satsning og tilbyr nå både Aftenposten og A-Magasinet på iPad.

A-Magasinet har samme innhold som i papirmagasinet og her finner du lengre «feature»-artikler, flotte bildeserier og generelt mye bra innhold som fungerer godt på iPaden som lesebrett.

Aftenposten lanserer A-Magasinet på iPad

Layout og funksjonsmessig fungerer applikasjonen godt og applikasjonen gir et godt førsteinntrykk. Det er lett å bla seg gjennom innhold og bilder og det er en behagelig opplevelse å lese et magasin.

A-Magasinet benytter Apples «In-App»-kjøp og du kan kjøpe hvert magasin enkelthvis i applikasjonen. A-Magasinet tilbyr ikke «In-App»-subscriptions eller abonnementsløsninger og prismodellen er kanskje det noen kommer til å reagere på. Det koster nemlig NOK 29,- for hvert eneste magasin du kjøper.

Det virker umiddelbart som en ganske stiv pris med tanke på at trykk, papir og distribusjonskostnader reduseres ved digital leverering. Sammenligner man med USA hvor «The New Yorker» nylig introduserte «In-App»-subscriptions og et årlig abonnement for $59 for 52 utgaver - virker NOK 29,- i overkant dyrt, selv om «alt er dyrere i Norge».

Aftenposten lanserer A-Magasinet på iPad

Aftenposten lanserer A-Magasinet på iPad

A-Magasinet kan lastes ned gratis fra App Store, men nye magasiner koster NOK 29,- per blad.

29 kroner var heavy. Da sitter de igjen med 20 kroner og 30 øre etter Apple har tatt sitt. Eller har momsen kommet på nå? I såfall blir det i overkant av 15 kroner. Tror ikke trykking og distribusjon utgjør så utrolig mye per avis, så ser ikke at prisen skal være lavere på iPad. I tillegg er det ikke moms på avisen, men det er vel moms på iPad?

Hva koster papirutgaven? (tror jeg kan telle på ei hånd antall aviser jeg har kjøpt i livet. Ingen av dem aftenposten.)

Antar forresten det er like ukoselig å lese denne som vanlig Aftenposten på iPad og VG+. Gi meg heller iBooks-følelsen, så skal jeg vurdere det.