Apple oppdaterer iOS til 4.3.3

Apple oppdaterer iOS til 4.3.3

Som lovet oppdaterte Apple iOS til versjon 4.3.3 i dag. Oppdateringen gjelder for iPhone, iPad og iPod touch og retter i all hovedsak utfordringene rundt lagringen av lokaliseringsdata under iOS som Apple har fått mye pepper for. Med iOS 4.3.3 installert kan all lagring av lokalisering slås helt av.

Apple fikk i påsken mye pepper etter at det ble oppdaget at en fil på alle iOS-enheter lagrer samtlige geografiske lokaliseringer som telefonen har hentet inn. Denne filen lagres lokalt på telefonen/iPaden og backes også opp til din Mac/PC ved synkronisering/backup.

Denne filen skapte såpass mye debatt at Apple måtte utale seg om hva den har vært brukt til og lovet å slippe en oppdatering som gjorde det mulig å slå av funksjonen. Ifølge Apple ble filen brukt til å gjøre Apples lokaliseringstjeneste bedre og ble aldri overført til Apple på noen som helst måte. Apple hevdet at iOS også inneholdt en feil som gjorde at innholdet i denne filen ikke ble slettet med jevne mellomrom og heller ikke gjorde det mulig å slå den av.

iOS 4.3.3 skal rette denne feilen og slår samtidig av hele lagringen hvis du slår av lokaliseringstjenestene i iOS. Oppdateringen skal ifølge Apple ikke rette andre problemer. Den er dermed ikke 100% nødvendig å installere hvis ikke du selv oppfatter Apples lagring av data lokalt på din telefon som et problem, men hvorfor ikke benytte anledningen til å ta en backup av din telefon og samtidig oppdatere?

cladi

Hvorfor i all verden er alle små oppdateringer av iOS på over 400 mb? DET skjønner jeg ikke.

oxain88

Tror det er fordi du laster ned hele OSet på nytt og installerer det....

admin

iTunes laster ned hele OSet for å oppdatere. Hele systemet lastes inn på telefonen din på nytt ved en oppdatering.

s.b.h

En liten patch ville jo vært det normale men det ville vel bare fungert på jailbreakede enheter :-D

ITsam

lurer på hvorfor det ble så stort oppstyr av noe så lite jeg tror jeg venter til ios 5 før jeg oppdaterer :D ;) :P

det er da ikke vits å laste ned denne versjonen man får da ikke noe nytt på en måte
mvh ITsam

Gullfrode

Siden jeg sluttet å jailbreake for et par år siden, så synes jeg det er greit å ha oppdatert firmware. Men mulig ikke alle tenker slik.

KlodrikMcKr

Etter jeg begynte og jailbreake får et år siden har jeg prøvd og holde meg oppdatert til hovedoppdateringene som 4.0, 4.1, 4.2 og 4.3. Men små oppdateringer hopper jeg over.

admin

Denne oppdateringen er jo relativt unødvendig hvis du ikke ser på denne lagringen som et problem. Oppdateringer som inneholder sikkerhetsfikser ville jeg fått inn på telefonen asap og det er jo noe av problemet med jailbreaking.

wacz016

http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?f=153&t=260432

!!