Endrer Apple App Store rangeringen?

Endrer Apple App Store rangeringen?Rangeringen i topplistene i App Store er alfa omega for applikasjonsutviklere. Skal du tjene penger på å utvikel applikasjoner til iOS er en topprangering i App Store gull verdt. Mye penger står på spill og dette har fått mange utviklere til å «jukse». Nå vil Apple dette til livs og ser ut til å endre måten applikasjoner rangeres.

Framt til nylig har antall nedlastninger innenfor en tidsperiode vært avgjørende for hvordan topplistene blir generert. Dette har medført at noen utviklere rett og slett har «kjøpt» seg inn i App Store ved å kjøpe sine egne programmer eller betale andre for å kjøpe dem. De siste tre dagene har Apple, ifølge InsideMobileApps, endret algoritmen for hvordan disse listene skapes.

Det vites foreløpig ikke hvordan den nye algoritmen fungerer, men det er tydelig at det ikke lenger er bare nedlastninger som avgjør. Endringene har i USA allerede resultert i at Facebook-applikasjonen har fått førsteplassen i App Store etter å ha rangert mellom 10 og 20ende plass de siste månende.

Det er mulig at Apple nå har begynt å registere applikasjoner som slettes for å ta denne informasjonen med i betraktning hva gjelder populariteten til enn app. Innstallerer 1 millon mennesker en app, men halvparten sletter den kort tid etter er dette kanskje et tegn på at dette var en dårlig applikasjon som ikke bør rangeres på topp.

Tags:

josteinliverod

Dette er veldig bra av Apple, veldig mange dårlige apps som har ligget i "Top 25"
Har vært noen problemer i app store når apple har oppdatert app store. Men dette er bra, da ligger det ikke bare søppel i top-listene!