Viber støtter nå tekstmeldinger

ViberViber, en populær iPhone-applikasjon som før kun lot deg ringe til dine venner som også hadde installert den samme applikasjonen, mottok nylig en oppdatering som gjør at brukere av applikasjonen også kan sende helt kostnadsfrie tekstmeldinger til hverandre.

Denne oppdateringen ble først sluppet før noen dager siden, men ble senere trukket tilbake av utviklerne selv på grunn av tekniske problemer; altså ikke på grunn av at Apple ville forhindre gratis tekstmeldinger. Oppdateringen er nå heldigvis tilbake i App Store som versjon 2.0.1, og inkluderer også noen små forbedringer.

Viber Viber

Viber kan enkelt ses på som en utfordrer til tjenester som Skype. Fordelene til Viber er at oppsettet er veldig enkelt, og at du kan nås fra andre Viber-brukere over både WiFi og 3G. Applikasjonen integrerer iPhone-kontaktene dine, og dette lar deg sende tekstmeldinger og ringe de kontaktene som ikke har Viber som du vanligvis ville gjort, rett fra applikasjonen. Om du vil kan du bruke Viber-applikasjonen i stedet for den native telefon-applikasjonen slik at du har samlet alt på ett sted.

Utviklerne av tjenesten planlegger å slippe Viber på flere mobiltelefoner etter hvert, deriblant Android.

Viber Viber

Viber bruker din mobildata fra ditt eksisterende abonnement hvis du ikke er koblet til et WiFi-nettverk, og er ellers helt kostnadsfritt så lenge du ringer/tekster kontakter som også har registrert sitt nummer med Viber. Applikasjonen er gratis og kan lastes ned gratis fra App Store.

MrP

Sendes SMS altså over data?

TheRealChristoffer

ja denne versjonen har det ja:) over data

TopDog

Så i praksis snakker vi ikke her om en SMS tjeneste, men egentlig enda en IM tjeneste!?

Nafoni

På en måte kan du vel si det, ja. Utviklerne referer til dette som (text)messages, så om du vil kalle det for en SMS eller IM tjeneste får du avgjøre selv.

adsoe

Forskjellen er vel at det ikke er nødvendig å være pålogget slik som med en IM-tjeneste? Det er iallefall slik ved telefonsamtaler ;)

eventrygg

hvis jeg ringer fra viber (WIFI) til en som ikke er tilkoblet WIFI ? hvem betaler?

TheRealChristoffer

han seff

joakimulseth

Jeg lastet ned updaten til min iPhone i dag, også kom jeg på: Hvoror ikke legge inn Viber på min nyinnkjøpte iPad 2?

Jeg gjorde så det, men... Da jeg igjenn skulle bruke Viber på iPhonen var "brukeren" flyttet til iPaden. Så jeg måtte legge inn telefon nummeret mitt om igjenn for å få en ny vertifiseringskode.

Konklusjon: Man kan bare ha Viber på en device... :-/

Uansett... Noen som vet noe om når Viber planlegger å lage en app spesiellt for iPad? De skriver nemlig om at det kommer på nettsiden

Nafoni

Problemet på iPaden er bare telefonnummeret.

joakimulseth

Skjønner at problemet er telefonnummeret på iPaden ;-)

Men hvordan løser de det når Viber kommer med egen iPad app, vil man fortsatt da bare kunne bruke Viber på en device?

Jeg skjønner at sikkert ingen av de som er her på iPad1 forumet har en fot inne hos Viber, men jeg spør uansett. Kanskje noen har litt peil

gvalstad

Funker på iPad 1.

jølle

Er det slik at Viber hele tiden kan sjekke om noen ringer deg uten at du betaler for datatrafikk? Dette skjønner jeg ikke helt. Trodde at når man hadde push-notifications enabled så dreiv tlf å hele tiden sendte små mengder med datatrafikk får nettopp å sjekke dette. Eller er Viber 100% gratis?

arnbjuga

Hei
vist jeg ringer og jeg har trådløsnett noen som ikke er på trådløsnett og bare 3g hvem må betale da ???
Håper dere skjønner mitt spørsmål

Smertehyl

Den som tar i mot samtale på mobilnettverk betalar for datatrafikk.

arnbjuga

Takker for raskt svar.
Hvordan er det med sms da ?

vist du sender via trådløsnett og mottaker ikke har det ?? skal vel ikke betale for å ta imot en sms eller hva ??

Smertehyl

Det er vel pr definisjon ikkje ein sms, men ei pushmelding når det er frå Viber.

seven68

skjønner ikke at dette kommer som en nyhet nå...har brukt denne tjenesten over en måned snart...men veksler mellom viber og Tango når jeg skal ringe....men sender sms bare på viber...fungerer som bare det :-D

Seven

Macca

:rolls eyes: Ehhh, seven68, det er en fordel å se på datoen for "nyheten": 31. mars 2011… ;)

tc47

Ingen andre som merker at det går kjempetregt å skrive melding (hakker litt) på iPhone 4 etter man har skrevet et par setninger; altså om det blir en litt lang melding? Går glatt og kjapt og fint på starten av mld du skriver men utrolig hakkete, tregt og ekkelt når den begynner å bli lang. Utrolig rart spør du meg men det skjer hver gang og i alle samtalene!

seven68

uups...hehe det så jeg ikke...men dere som bruker viber, har dere merka at batteriet blir veldig mye dårligere ?. jeg går fra fult ladet batteri til 40 % på nesten under en time...det gjelder når jeg bruker all data trafikk egentlig...både på wifi og 3G...er det på tide å skifte batteri? .......hvor lenge skal et batteri holde før man bytter det...med normal bruk?

Seven

hanzk

Om 2 dager har jeg (og alle andre OneCall-abbonenter) fri datatrafikk, så da koster det ikkeno å motta SMS/IM/whatever :) samtaler over 3G funker vel dog ikke så veldig bra.. eller?

men er det i så fall slik at jeg kan ringe de kontaktene som ikke har Viber innstallert? hvordan kan de bli belastet uten å ha godkjent denne tjenesten?