iOS 5 kommer etter sommeren?

iOS 5 kommer etter sommeren?Mange har forventet at den neste store oppdateringen av iOS vil bli offentliggjort neste måned, men skal vi tro ryktebørsen vil vi måtte vente ytterligere noen måneder.

iOS 5 skal ifølge rykter være en større oppdatering av systemet som kjører på alle iPad, iPhone, iPod touch og Apple TVer. Fokuset skal være «skyen» og en tett integrasjon mot Mobile Me som vil bli gratis.

April har tidligere vært måneden hvor Apple har gitt oss tilgang til den neste versjonen av iOS. Apple har normalt holdt en pressekonferanse hvor funksjonene i neste iOS vises fram og en utviklerutgave gjøres tilgjengelig for utviklere. Deretter har systemet blitt lansert for alle samtidig med en lansering av ny iPhone-modell under WWDC.

Skal vi tro informasjon fra Techcrunch vil Apple vise fram iOS 5 under deres utviklerkonferanse WWDC i juni/juli. Deretter vil systemet gjøres tilgjengelig først etter sommeren. Årsaken til dette skal være at Apple jobber med å få på plass en rekke nye tjenster i «skyen» og at flere av disse først vil være klare over sommeren.

Apples MobileMe skal ifølge ryktene bli gratis og inkludere en lagringstjeneste for musikk og annet mediainnhold. I tillegg er det funnet beviser for at Apple utvider «Find My iPhone» til å også bli en sosialtjeneste hvor du mest sannsynlig kan finne dine venner. Navnet «Find My Friends» kan vel ikke bety så mye annet? Sist, men ikke minst, har Apple også etterlatt en rekke referanser til noe de selv kaller «Mediastream» som ser ut til å kunne være en tjeneste hvor du deler bilder, musikk og film med venner.

Skulle disse ryktene stemme, virker det også noe urealistisk at Apple lanserer en ny og oppdatert iPhone uten å samtidig ha iOS 5 klart til denne telefonen. Kan Apple vente helt til etter sommer med å oppdatere sin telefon nå som konkurransen stadig blir større?

KlodrikMcKr

Greit at de blir ferdig med OS X lion før de slipper iOS 5. Vil mye heller ha lion enn iOS 5.
Og kansje de gjør iOS 5 tilgjengelig får iPhone og iPad samtidig? At de ikke venter til 5.2 med iPad utgaven.

Nafoni

Tar det så lang tid kan man vel også håpe på ganske så mange endringer og nye funksjoner.

KlodrikMcKr

Hva var egentlig nytt fra os 2 til os 3?

Jan Fredrik

MMS, copy+paste, support for bluetooth-headset osv ;)

H92

Hvordan blir MobileMe gratis når mitt abonnement vil fornyes om få dager? De hadde vel ikke trukket meg for et fullt nytt år hvis det kom til å bli gratis om 2–3 måneder?

oddbjarne

Til H92, forstår situasjonen din, men selvfølgelig vil ikke Apple gi deg en redusert pris for abonnementet hvis det er sånn at de vet at de skal lansere nye MobileMe. Rett og slett fordi det ville røpe at de kommer med noe nytt.

Derfor tror jeg at MobileMe vil bli gratis for alle, sånn at alle får mail,ical, adressebok,find my iphone synket mellom alle enheter helt gratis. Men at de gir oss betalende ekstra tjenester i form av mer lagringsplass pluss noen nye og mer avanserte tjenester(ikke spør meg om hva det kan være). Har brukt mobileme lenge, og tror ikke apple vil "straffe" oss betalende :)

wacz016

@H92: Det kan jo være at Apple betaler deg tilbake etter at det har blitt gratis (selv om det gjerne er ganske usannsynlig også).

wacz016

Men iPhone 5 kommer altså til sommeren?