NFC-teknologi til iPhone 5 allikevel?

Da Apple i fjor høst ansatte Benjamin Vigier, en NFC-ekspert, tolket mange dette som at neste iterasjon av Apples produkter ville inneholde NFC-teknologi. Google har som kjent introdusert denne teknologien, og mange lurte på hvordan Apple ville svare. Men iPad 2 kom og gikk - uten NFC.

NFC, som står for Near Field Communication, er en måte for elektroniske enheter å raskt og enkelt kommunisere med hverandre ved at de føres nær hverandre. Typiske eksempler er nøkkelkort o.l. som åpner dører ved å føres over en leser.

Senere har ryktene florert om at ei heller iPhone 5 ville ikle seg NFC-hammen. Nå dukker det derimot opp rapporter om at siste ord ikke er sagt i denne saken.

NFC

En blogger i anerkjente Forbes rapporterer at en kilde har avslørt at Apple på ingen måte har utsatt introduksjonen av NFC i sine produkter, og at NFC-industrien klargjør seg for det ekstra trykket iPhone 5 vil bidra med. Dette er riktignok rykter av typen "jeg-kjenner-en-fyr-som-kjenner-en-fyr", men det er likefullt en indikasjon på at det er for tidlig å avskrive Apple i NFC-krigen.

CultOfMac har også en kilde, og denne har mye saftig på lager. Etter sigende skal Apple ikke bare være i full gang med å teste NFC i sine produkter, men bruksområdene er ikke begrenset til betaling.

Ifølge kilden ønsker Apple å lansere et system der en kan logge seg på hvilken som helst Mac ved hjelp av en NFC-utrustet iPhone, hvorpå en tilpasset profil for den aktuelle brukeren lastes inn. Profilen inkluderer applikasjoner kjøpt via Mac App Store, men disse lastes kun midlertidig ned dersom brukeren ønsker å starte dem. Når NFC-tilkoblingen brytes blir disse applikasjonene slettet, og maskinen returnerer til sin tidligere tilstand. Kilden kan riktignok ikke stadfeste hvorvidt denne teknologien er tiltenkt iPhone 5 eller senere versjoner, ei heller om den noensinne vil gå offentlig.

Tags:

KlodrikMcKr

Det med å logge seg inn med en persnlig bruker via iPhone har en kompis fåreslått får meg en gang at han skulle ønsket seg. Og nå kommer det kansje. Dette ville i såfall vært genialt, også får bedrifter.

lassiss

Hva med en liten tilleggs notis til artikkelen på hva NFC er da?

Laffa

Enig med "lassiss". Siden du avslutter med å si hva hva NFC står for, måtte jeg lese artikelen to ganger for å skjønne hva det dreide seg om