iPhone 5 med tokjernet A5-prosessor

A5Da iPhone 4 kom på markedet benyttet den seg av den samme A4-prosessoren som første generasjons iPad. Når iPad 2 nå har fått en oppgradering til A5-prosessoren med to kjerner, er det ingen overraskelse dersom denne også dukker opp i iPhone til sommeren. Nå har imidlertid utviklere funnet håndfaste bevis i iOs 4.3 som så godt som bekrefter dette.

@chronic fant først referanser til en prosessor med navnet S5L8940. Denne benyttes av iPad2,1, iPad2,2, og iPad2,3 som er de forskjellige versjonene av iPad 2 (WiFi, GSM og CDMA).

iPhone med A5

Deretter, med ordene "Here’s the proof, iPhone 5 will run on the S5L8940 (A5 dual core processor) too!" viste @FilippoBiga på det følgende bildet at iPhone 5 har referanser til den samme S5L8940. Det betyr med andre ord at vi kan forvente å se en markant raskere iPhone til sommeren.

stigzy

Skal gå til innkjøp av iPhone 5 til sommeren, så hadde ikke vært feil med A5-prosessoren :-)

Jan Fredrik

Har iPhone 4 nå, og kvitter meg med iPad for å skaffe iPad 2. Skal ikke se bortifra at jeg blir for svak til å droppe iPhone 5 til sommeren.

Kirkeby

Det er jo fint, men det betyr vell at alle iphones før 3GS kommer til å bli helt ubrukelige, og 3GS blir vell slik som 3G-en er i dag (så godt som ubrukelig).

Alesto

Blir ikke overasket om det blir sånn som du sier Kirkeby!

HenrikWL

Det er nok sant det, Kirkeby.

Men så vil jo da 3GS være en 2 år gammel telefon, og hvor mange mobiltelefonprodusenter leverer programvareoppdateringer til telefonene sine i 2 år?

Sorry

"Forvente en markant raskere iPhoen til sommeren". Joda, sikkert noe som måler bedre i div benchmark av ytelse, men er dette noe poeng? Det som irriterer meg er at OSet stadig bloates ned av nye (ofte marginale funksjoner) som gjør at ytelsesforbedringen ikke oppleves reelle. Jeg kan ikke si at jeg opplevde min iPhone 1. gen med iOS 1.0 noe særlig tregere enn min iPhone 4 med iOS 4,3.