Rainbow Six på vei til iOS

Rainbow SixEt av App Stores definitivt største spillutvikler er Gameloft, som i fjor gjorde en god jobb på actionspillet Splinter Cell: Conviction. Den 17. mars lanserer de et nytt spill; Rainbow Six: Shadow Vanguard, som i likhet med Splinter Cell-spillene også er skrevet av Tom Clancy.

Rainbow Six: Shadow Vanguard fungerer som de andre skytespillene Gameloft har laget. Man flytter på seg ved hjelp av en joystick på venstre side av skjermen, skyter og sikter med to knapper på høyre side av skjermen og så videre. Til forskjell fra mange av spillene har du her muligheten til å dukke bak objekter og bruke de som dekning, noe som forandrer perspektivet fra førsteperson til tredjeperson.

Rainbow Six: Shadow Vanguard er også er mer taktisk spill enn de andre spillene. Du kan for eksempel se gjennom dører før du åpner dem, velge hvor dine to andre allierte skal forflytte seg til og montere en lyddemper på våpenet ditt slik at fiender ikke oppdager deg like lett når du skyter.

Rainbow six

Spillet vil også inneholde flerspiller over internett; både i en samarbeidsmodus og konkurransemodus. I samarbeidsmodusen kan du koble deg opp med to andre spillere og spille en av enspillerdelen sine 11 baner. Kort sagt så bytter du bare ut de to datakontrollerte spillerne med virkelige personer. I konkurransedelen kan du kjempe mot opp til 9 andre spillere på foreløpig 5 baner i forskjellige omgivelser.

Spillet vil være tilgjengelig på App Store den 17. mars, antagelig til Gameloft sin standard pris på 39 kroner.

Offisiell trailer

Andre videoer av spillet

Når vi først snakker om Gameloft, er det også verdt å nevne at de vil lansere 4 spill i 2011 og 2012 (to hvert år) som benytter seg av grafikkmotoren Unreal Engine 3. Blant annet Infinity Blade benytter denne motoren.